2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija - Lietuvas sporto klubas „Makabi“ vyksta į 14-ąsias Europos „Makabi“ žaidynes

2015-07-22
 
Semionas Finkelšteinas

Semionas Finkelšteinas

 

Kviečiame liepos 24 d. (penktadienį) atvykti į spaudos konferenciją. Ji vyks  13 val. Lietuvos žydų bendruomenes patalpose, Pylimo g. 4,Vilnius.

Lietuvos komandą,  nuo 1995 metų dalyvausiančią jau šeštosiose Europos „Makabi" žaidynėse, sudarys 26 sportininkai ir vadovai. Liepos 27-ąją -rugpjūčio 5-ąją Berlyne vyksiančiose žaidynėse sportininkai iš Lietuvos dalyvaus penkių  sporto šakų varžybose. 

Daug tikimasi iš mini futbolo komandos, kuri du kartus (1995 m. Olandijoje ir 2011 m.Vienoje) yra tapusi Europos čempionais ir tris kartus (1999 m. Škotijoje, 2003 m. Belgijoje, 2007 m. Italijoje iškovojo žaidynių vicečempionų titulą. Komandos treneris yra Gercas Žakas, vadovas - Matvejus Frišmanas, kapitonas - Artūras Sobolis. Pasirengimo metu  futbolininkai turėjo daug treniruočių ir kontrolinių rungtynių Vilniuje, į kurias atvykdavo žaidėjai iš Kauno ir Šiaulių, Ekipoje yra naujų veidų. Tai - Markas Plineris, David Kirzneris, o komandos senbūvių Roman Burštein, Mindaugo Zurzos prisijungė dar keli pajėgūs vyresni žaidėjai.

 Kaip visada stipri ir plaukikų komanda, kuriai vadovauja trenerė ir plaukikė, makabiadų  veteranų varžybų nugalėtoja  Ela Pavinskienė. Komandos sąraše daugkartinis Europos čempionatų nugalėtojas ir prizininkas Andrej Fadeev ir perspektyvūs jauniai - Artiom Perepelica bei Jekaterina Gamper.

 Į Berlyną vyksta Pasaulinės Makabiados vicečempionas, badmintonininkas Alanas Plavinas, pajėgi jauna stalo tenisininkė Vanessa Ražinskytė, lauko teniso veteranai Ilja Bereznickas ir Valentina Finkelšteinienė.

 Europos „Makabi" žaidynėse Berlyne dalyvaus 38 šalių delegacijos, o varžysis 19-koje sporto šakų varžysis per 2300 atletų.  

Žaidynių metu vyks plati kultūrinė programa, paminėtos Holokausto aukos, Shabat vakarienė žaidynių dalyviams, plati ekskursinė programa.

 

Semionas Finkelšteinas

Lietuvos sporto klubo „Makabi" prezidentas, delegacijos vadovas

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-07-24 11:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media