2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencijoje - pristatomi patalpų oro tyrimo rezultatai

2015-11-16
 
 

Baltijos aplinkos forumas tyrė 15 vaikų kambarių orą. Buvo ieškoma alergizuojančių kvapiųjų medžiagų ir lakiųjų organinių junginių. Šios medžiagos sukelia ne tik momentinius negalavimus (alergijas, galvos svaigimą), bet ir yra siejamos su įvairiomis lėtinėmis ligomis ir vėžiniais susirgimais. Tyrimai parodė, kad pavojingų cheminių medžiagų yra visuose tirtuose oro mėginiuose ir, daugeliu atvejų, užterštumas yra didesnis nei lauko ore. Specialistų teigimu, kenksmingą aplinką susikuriame patys - ore jos atsiranda iš kasdien naudojamų gaminių. Nors patalpų oro tyrimas atliktas Latvijoje, specialistų įsitikinimu, situacija tokia pati ir mūsų šalyje, kadangi abiejų šalių rinkoje - panašūs gaminiai.

Iš oro pavojingos cheminės medžiagos patenką į mūsų organizmą jas įkvėpiant. Tai įrodė prieš metus Baltijos aplinkos forumo Lietuvoje atliktas 10 savanorių kraujo tyrimas. Visų jų kraujyje buvo rastas pavojingų cheminių medžiagų kokteilis. Ne mažiau pavojų buvo aptikta ir Lietuvių namų dulkėse.

Spaudos konferencijoje detaliau pristatysime tyrimų rezultatus, Baltijos aplinkos forumo specialistai patars, kaip pavojingų cheminių medžiagų kiekio namų aplinkoje nedidinti. Konferencijoje dalyvaus - medicinos mokslų daktarė, klinikinės aromaterapijos (Advanced Clinical Aromatherapy) specialistė dr. Rūta Aldonytė.

Spaudos konferencija vyks  ketvirtadienį, lapkričio 19 d.,  11 val. Vilniaus miesto savivaldybės 219 salėje (Konstitucijos pr. 3, Vilnius).

Kraujo ir dulkių tyrimų pristatymas sulaukė didelio susidomėjimo. Tikimės jo sulaukti pristatant ir patalpų oro tyrimo rezultatus.

Su pagarba

Rita Norvaišaitė

Aplinkosaugos komunikacijos specialistė

Baltijos aplinkos forumas Lietuvoje

Užupio g. 9/2-17, LT-01202 Vilnius

Tel. 8 5 215 9288

Faks. 8 5 213 5068

El. p. rita.norvaisaite@bef.lt

www.bef.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-11-16 12:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media