2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija „Dėl nusikalstamo susivienijimo, vykdančio turto nusavinimą ir kreditorių apgavystes naudojantis bankroto bylomis teisme“

2015-11-12
 
 

Seimo spaudos konferencijų salėje lapkričio 13 d. 11.00 val. vyks Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija „Dėl nusikalstamo susivienijimo, vykdančio turto nusavinimą ir kreditorių apgavystes naudojantis bankroto bylomis teisme". Dalyvauja Tarptautinio Prigimtinės Teisės Tribunolo atstovė Rytų Europoje Lina Helstein ir Arūnas Banaitis.

 

Spaudos konferencijos dalyviai aptars prielaidas ir priežastis, dėl kurių Tarptautinis Prigimtinės Teisės Tribunolas pradėjo bankroto bylų ir kitų bylų stebėseną Lietuvoje. Didžiąją jų dalį Tarptautinis Prigimtinės Teisės Tribunolas įvardina kaip neteisėti įsiteisėjusius teismo sprendimus.

Ši problema Lietuvai aktuali, visų pirma dėl to, kad įsivyravo neteisėtumas. Lietuvoje trūksta ne tik politinės valios, bet ir teisės instrumentų tam, kad užkardinti šį neteisėtumą ir teisingumo įgyvendinimo sistemos naudojimą ne pagal paskirtį.

Prelegentai kviečia burtis tuos, kurie nukentėjo nuo neteisėtų įsiteisėjusių teismo sprendimų, ir pateiks dalykinius siūlymus šių tikslų siekiui įgyvendinti.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-11-12 12:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media