2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Vartotojų ir verslininkų nuomonių tyrimų vartotojų teisių apsaugos klausimais rezultatų pristatymas

2016-02-08
 
 

Vasario 9 d., antradienį, 10.00 val. Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba naujienų agentūros BNS spaudos konferencijų salėje adresu Jogailos g. 9/1, Vilnius, rengia spaudos konferenciją, kurioje bus pristatyti Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus" 2015 m. gruodžio mėnesį atlikti vartotojų ir verslininkų nuomonių tyrimų vartotojų teisių apsaugos klausimais rezultatai.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba vartotojų nuomonių apklausas vykdo nuo 2003 m., o nuo 2011 m. vykdomos ir verslo subjektų apklausos. Spaudos konferencijoje bus pateikti duomenys apie tai, ar vartotojai yra patenkinti savo informuotumu vartotojų teisių apsaugos klausimais, ar žino, kur kreiptis įsigijus nekokybišką prekę ar paslaugą, kaip vertina galimybes apginti savo pažeistas teises, ar efektyviai veikia vartotojų teises ginančios institucijos, ar vartotojai žino, kas yra alternatyvus ginčų sprendimas ir kt. Bus pristatyti duomenys kaip verslininkai vertina vartotojų teisių apsaugą, kokiais būdais jie sprendžia kilusius ginčus su vartotojais, ar pakanka informacijos apie vartotojų teises reglamentuojančius teisės aktus bei alternatyvų tarp vartotojų ir verslininkų kilusių ginčų sprendimą. Taip pat, bus pateikta informacija apie tai, kaip verslininkai vertina Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prijungimą prie Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos.

Spaudos konferencijoje dalyvaus:

Dr. Juozas Bernatonis - Lietuvos Respublikos teisingumo ministras, ambasadorius.

Dr. Feliksas Petrauskas - Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorius.

Dr. Vladas Gaidys - Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus" direktorius

Kviečiame dalyvauti!

Kontaktinis asmuo

Giedrė Nenartavičiūtė
Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos
L. e. p. Vartotojų konsultavimo, asmenų aptarnavimo
ir komunikacijos skyriaus vedėja
El. paštas: giedre.nenartaviciute@vvtat.lt, tel. 8 615 28506

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-02-08 15:19
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media