2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Kokie motyvai darbuotojus verčia eiti į darbą sergant?

2016-01-24
 
 

Gripas Lietuvoje jau ima pasiekti piką - šiuo metu sergamumas yra 57,4 atvejų 10 tūkst. gyventojų. Ne paslaptis, kad peršalimo ligos perduodamos oru, tad užsikrėsti jomis lengva, ypač - darbo vietoje, kur sveiki ir sergantys kolegos kvėpuoja tuo pačiu oru bendrose patalpose.

UAB „USP Baltics" užsakyto ir „Berent" atlikto tyrimo duomenimis, net 8 proc. 100-200 darbuotojų turinčių įmonių vadovai pažymėjo, kad dėl įmonės produktyvumo netoleruoja darbuotojo neatvykimo į darbą net šiam turint nedarbingumo pažymą. Be to, pusė apklaustų darbuotojų per pastaruosius 3 mėn. juto peršalimo simptomus, iš jų net 75 proc. ėjo į darbą.

Kodėl rizikuojame savo ir kolegų sveikata? Ką apie sergantį kolegą mano jo bendradarbiai ir ką - vadovai? Kaip geriau jiems įsiteikti - likti namuose ar neužkrauti savo darbų ir atlikti savo pareigą darbovietei? Kokie motyvai ir baimės verčia nepaisyti savijautos ar nedarbingumo pažymos?

Spaudos konferencija įvyks 2016-01-25, pirmadienį 10 val., BNS konferencijų salėje. Konferencijoje dalyvaus:

- Tyrimo rezultatus pristatys UAB „USP Baltics" generalinė direktorė Jurgita Unčiurytė-Bakšienė;

- Su gripo bei peršalimo ligų sergamumo tendencijomis, profilaktika supažindins Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas;

- Darbuotojų teises ir darbdavių pareigas ligos atveju bei teisišką tokių santykių reglamentavimą komentuos „Triniti" advokatas, Trišalės tarybos narys ir Darbo teisės ekspertas dr. Nerijus Kasiliauskas;

- Psichologines priežastis, lemiančias darbuotojo apsisprendimą eiti į darbą susirgus, jo motyvus, patiriamas baimes ir priežastis aiškins klinikos „InMedica ALFA" psichologė Alina Butkevičienė.

Apie dalyvavimą konferencijoje maloniai prašome pranešti +370 699 23042// marius@adverum.lt

 

Kontaktinis asmuo

Marius Gorochovskis

Projektų vadovės asistentas

Komunikacijos agentūra "Ad Verum"

+370 699 23042

marius@adverum.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-01-24 16:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media