2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Iššifruojant sunkiai ištariamą žodį “DEINSTITUCIONALIZACIJA“

2016-07-26
 
 

Viena didžiausių Lietuvoje nevyriausybines organizacijas, dirbančias vaiko gerovės srityje, vienijanti asociacija NVO vaikams konfederacija, kartu su „Žiburio" labdaros ir paramos fondu bei Visuomenės raidos ir vystymosi institutu atkreipia visuomenės dėmesį į tai, kad deinstitucionalizacija nėra tiktai vaikų globos namų uždarymas.

Kviečiame Jus į spaudos konferenciją, kuri vyks liepos 27 dieną, trečiadienį, 10 val. naujienų agentūros BNS spaudos konferebcijų salėje Saltoniškių g. 9, prekybos centro PANORAMA Verslo centro 3 aukšte).

„Deinstitucionalizacija - tai sisteminis, paremtas politine valia pokytis, kurio galutinis rezultatas yra sumažėjusi priklausomybė nuo institucinės globos ir padidėjęs priėmimas prie paslaugų, kurių tikslas yra išlaikyti vaikus jų biologinėse šeimose ir bendruomenėse", - sako Kristina Stepanova, „Žiburio" labdaros ir paramos fondo generalinė direktorė Lietuvai.

„Suvokimas, kad deinstitucionalizacija - tai pirmiausia didesnės investicijos į VISAS šeimas ir jose augančius vaikus leidžia sutelkti dėmesį į sprendimą - kaip sėkmingai padėti šeimai išlaikant vaiką šeimoje? Įsitikinimas, kad turime uždaryti didžiulius globos namus, vaikus išskirstant po mažąsias institucijas, globėjų šeimas ar atiduodant įvaikinimui yra pavojingas - juk deinstitucionalizacija yra pirmiausia vaiko teisės į šeimą ir gyvenimą bendruomenėje užtikrinimas, o ne vaikų globoje skaičiaus didinimas", - pabrėžia NVO vaikams konfederacijos direktorė Elena Urbonienė.

Spaudos konferencijos dalyviai ragins spręsti vaiko gerovės ir deinstitucionalizacijos problemas kompleksiškai, suradus politinį ir tarpžinybinį susitarimą dėl socialinės globos strategijos bei nuoseklaus ir sistemiško perėjimo prie bendruomeninių bei palankių šeimai paslaugų plėtros, išsaugant sukauptas gerosios patirties tradicijas. Siekiant realiai sumažinti globojamų vaikų skaičių institucijose, būtina žymiai didesnį dėmesį ir pagarbą skirti visoms auginančioms vaikus šeimoms, o ne tik šeimoms, esančioms socialiniame užribyje ar krizinėse situacijose bei įgalinti realiai socialinei partneryste viešąjį, privatų ir suinteresuotą pilietinius (NVO) sektorius.

Spaudos konferencijoje dalyvaus:

- NVO vaikams konfederacijos direktorė Elena Urbonienė,

- Žiburio Fondo generalinė direktorė Lietuvai Kristina Stepanova,

- Visuomenės vystymosi ir raidos instituto direktorė Audra Visockaitė,

- Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos deleguotas Vaiko ir šeimos gerovės ekspertas Audrius Natkevičius.

Maloniai kviečiame dalyvauti.

Kontaktinis asmuo

Elena Urbonienė

NVO vaikams konfederacijos direktorė

Tel.: (+370 682) 57357

El.paštas elena_urb@yahoo.com

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-07-26 18:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media