2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Tymo turgelio ūkininkų ateitis ir turgelio perspektyvos vėl pavojuje

2016-10-26
 
 

Nepaisant visų "Tymo turgaus" ūkininkų įdėtų pastangų - savu darbu ir lėšomis restauruojant supuvusias stogines ir grindinį bei išsaugant turgelį kaip gyvą ryšį tarp miesto ir kaimo, kaip gamintojo ir valgytojo susitikimo vietą - turgelio idėja ir perspektyvos vėl pakibo ant plauko. Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė konkursą (http://www.vilnius.lt/index.php?787281695), dar nepasibaigus galiojančiai su asociacija "Tymo turgelis" sutarčiai, dėl naujo operatoriaus paieškos.

Visgi "Tymo turgaus" ūkininkai savo išskirtinumu ir prioritetais laiko tai, kad turgavietėje prekiautų tik smulkūs, vidutiniai, šeimų ūkiai,  auginantys ir gaminantys išskirtinę, natūralią ir ekologišką produkciją.  Tačiau paskelbto konkurso sąlygose nurodoma, kad pirmumo teisę turės bet kuris ūkis, įmonė ar žemės ūkio bendrovė (pateikę pasėlių deklaracijas), socialinė įmonė, užsiimanti žemės ūkio veikla, bei ekologiniai ūkiai. Atsižvelgus į tai, susidaro įspūdis, jog ekologiniai bei aplinką tausojantys (pvz., gamtinės žemdirbystės) ūkiai sulyginami su chemizuotais ūkiais. Todėl panašu, kad "Tymo turgus" taps eiliniu ūkininkų turgumi Vilniuje.

Šiuo metu "Tymo turgaus" ūkininkai baiminasi, kad turgelyje nebeliks aiškumo - turgelyje apsilankę lankytojai nebežinos, kuris obuolys - tikras, o kuris - nupurkštas 16 kartų, kuri duona yra iš ekologiško grūdo, o kuri - su glifosfatų „prieskoniu". Juk šiuo metu kiekvienas pardavėjas garantuoja už savo prekę ir puikiai žino jos istoriją.

Spaudos konferencija vyks 2016-10-27, ketvirtadienį 13 val.Tymo turguje, Aukštaičių ir Maironio g. sankirtoje, Vilniuje.

Kontaktinis asmuo

Monika Smulkytė

Direktorė

Asociacija „Tymo turgelis"

+37062312493

monika.smulkyte@gmail.com

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-10-26 20:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media