2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Kaip vadinti nelegalų alkoholį: kalbininkai ir visuomenininkai siūlo terminą, kuris mažintų šešėlį

2016-11-03
 
 

Mieli žurnalistai, naminukė, samanė, naminė degtinė - tai beveik kasdien girdimi, tačiau visiškai nepagrįstai nelegalų alkoholį romantizuojantys pavadinimai. Su nelegalia prekyba kovojanti iniciatyva „Lietuva be šešėlio" kviečia Jus į spaudos konferenciją, kurios metu bus pristatytas terminas, tiksliausiai galintis apibūdinti nelegaliai gaminamą ir pardavinėjamą alkoholį.

Konferencija vyks lapkričio 4 d., penktadienį, 11 val., VU 239 seminarų kambaryje, Centriniuose rūmuose, II a. (Universiteto g. 3, Vilnius).

Spaudos konferencijos metu siūlomą nelegalaus alkoholio terminą pristatys viešosios įstaigos „Lietuva be šešėlio" vadovas Kęstutis Kupšys, kalbininkas ir Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto dekanas Antanas Smetona. Apie kovą su šešėline prekyba papasakos Lietuvos kriminalinės policijos biuro Veiklos koordinavimo ir kontrolės valdybos patarėjas Mindaugas Stravinskas.

Tyrimai rodo, kad Lietuvoje kas ketvirtas-penktas (22 proc.) išgeriamas stipraus alkoholinio gėrimo butelis yra samanė arba pilstukas, o kas penktas gyventojas tokią veiklą visiškai arba iš dalies pateisina (21 proc.). Lietuvoje yra didžiausia palankiai į šią šešėlinę veiklą žiūrinti visuomenės dalis tarp Baltijos valstybių, Švedijos, Lenkijos ir Baltarusijos. Deja, šešėlis ne tik skurdina valstybės biudžetą, bet ir nusineša žmonių gyvybes.

Siekiama, kad siūlomas nelegalaus alkoholio terminas taptų kaip pagalba policijos pareigūnams, kovojant prieš šešėlį bei mažinant visuomenės palankumą nelegaliai prekybai.

Dėl išsamesnės informacijos galite kreiptis į Kęstutį Kupšį tel. nr. +370-698-76444 arba el. paštu Lietuva@beseselio.lt.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-11-06 09:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media