2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: asociacijos „Tymo turgelis“ ūkininkų ateitis po susitikimo su Vilniaus miesto meru

2016-11-02
 
 

Mes, asociacija „Tymo turgelis", administruojanti Tymo turgų Vilniuje, esame ir natūralaus bei ekologiško maisto augintojai, ir gamintojai, ir pardavėjai. Tai yra, natūralaus maisto gerbėjų maitintojai.

Tymo turgaus ūkininkai savo išskirtinumu ir prioritetais laiko tai, kad turgavietėje prekiautų tik smulkūs, vidutiniai, šeimų ūkiai,  auginantys ir gaminantys išskirtinę, natūralią ir ekologišką produkciją.  Esame orientuoti ir į vietinius Vilniaus miesto gyventojus, mūsų nuolatinius lankytojus ir klientus, kurie vertina maisto kokybę ir gyvą ryšį su ūkininku, ir į turistą, kuriam pristatome ekologiškus ir natūralius, sveikus ir skanius, išskirtinius ir gamtą tausojančius bei neįkainojamus lietuviško paveldo produktus, per kuriuos ateities kartoms išsaugomi senolių receptai bei protėvių tradicijos. Tokiu būdu reprezentuojama ne tik mūsų sostinė, bet ir visa Lietuva. Tarp nuolatinių Tymo turgelio lankytojų yra ir gausus būrys užsieniečių, gyvenančių ir dirbančių Lietuvoje, kitų šalių ambasadų atstovai, darbuotojai bei svečiai, o taip pat ir garsiausi Vilniaus miesto restoranai.

Mūsų įdirbis ir žinomumas bei patirtis, užtikrina ketvirtadieninį gausų lankytojų srautą (5000-10000 lankytojų).

Asociacija pastoviai vykdo lankytojų apklausas bei visada atsižvelgia į lankytojų pastabas. Pvz., lankytojai pageidavo papildomos prekybos dienos, todėl jau šeši mėnesiai vyksta antradieninis popietinis (15.00-19.00 val.) Tymo turgus.

Prieš sukuriant asociaciją (iki 2014 m.), dalis mūsų asociacijos narių prisidėjo prie Tymo turgaus įkūrimo (2008 m.). O nuo 2014 m., įsteigus asociaciją ir laimėjus Vilniaus miesto savivaldybės skelbtą konkursą, asociacija administruoja Tymo turgų.

Šiuo laikotarpiu asociacijai administruojant turgavietę - ji buvo prikelta naujam gyvenimui [foto]. Jau pirmaisiais veiklos metais turgavietės atnaujinimui skirta virš 50 000 Lt. Nepaisant turgavietės sutvarkymo, neseniai pasirodžiusiame „15 min" straipsnyje visuomenė klaidinama Tymo turgų vaizduojant „avarinės" būklės (t.y., kokia ji iš tiesų ir buvo ką tik laimėjus asociacijai).  Dabartinis Vilniaus miesto meras tam taip pat pritaria teigdamas, kad „<...> ir stendai papuvę". Visgi tikroji turgelio paviljonų išvaizda yra žymiai geresnė ir džiugina čia dirbančius ir besilankančius [foto + Zuoko video]. Juk vien šiemet turgavietės remonto darbams buvo skirta virš 13 000 eur, sumokėtų iš asociacijos narių lėšų.

Grįžtant prie sutarties su Vilniaus miesto savivaldybe, buvo numatyta galimybė ją pratęsti, jei sąlygos bus vykdomos. „Tymo turgelio" asociacija reikalavimus įvykdė, tačiau, deja, bet savivaldybė savųjų - ne (įrengti tualetus). Be to, dar nesibaigus sutarties su asociacija galiojimo terminui bei atmetus asociacijos prašymą susitikti suderinti organizacinius klausimus bei veiklas - savivaldybė paskelbė naujo operatoriaus konkursą. Pastarasis po spalio 27 d. vykusios spaudos konferencijos „Tymo turgelio ūkininkų ateitis ir turgelio perspektyvos vėl pavojuje" buvo sustabdytas, o asociacijos atstovai pakviesti į lapkričio 3 d. vyksiantį susitikimą su meru.

Tymo turgaus likimas - vis dar pavojuje. Ir turgaus ūkininkus tai labai neramina. O ir asociacijai iki galo neaišku, ką savivaldybė rengiasi su turgaviete daryti. Todėl po susitikimo su meru, tikėtina, paaiškės tolimesnė taip vilniečių ir miesto svečių mylimo Tymo turgaus ateitis bei perspektyvos.

Maloniai kviečiame žurnalistus, turinčius klausimų, atvykti po susitikimo su meru - lapkričio 3 d., 17 val. prie Vilniaus miesto savivaldybės. Mūsų asociacijos atstovai yra pasirengę atsakyti į Jums rūpimus klausimus.

Kontaktiniai asmenys:

Asociacijos „Tymo turgelis" Direktorė

Monika Smulkytė, +370 623 12493, monika.smulkyte@gmail.com

Asociacijos „Tymo turgelis" Pirmininkas

Gediminas Cijūnaitis, +370 698 10132, gediminas@bugenvilija.lt

Asociacijos „Tymo turgelis" narys - ūkininkas

Nerijus Kriaučiūnas, +370 645 03339, nkriauciunas@gmail.com

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-11-02 14:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media