2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į diskusiją su spektaklio „Heraklis“ kūrybine grupe

2017-01-26
 
 

Sausio 27 d., penktadienį Vilniaus Keistuolių teatre pasibaigus 19 valandos spektakliui „Heraklis", kūrybinė grupė žiūrovų lauks diskusijoje, kurią moderuos Vilniaus universiteto kultūros istorikas doc. dr. Aurimas Švedas.

Renginio vieta: Keistuolių teatras, Laisvės pr. 60, LT-05120 Vilnius. Renginio pradžia: 2017-01-27, penktadienis 19:00 val.

 Karo beprasmybės ir herojaus bejėgiškumo klausimus provokuojančiai, įžūliai bei šiuolaikiškai kelianti agresyvi komedija „Heraklis" atsakymų ieškoti kviečia pasitelkiant juoką. Autentiškais viešais pasisakymais bei aktorių improvizacijomis aplipdytas antikinis mitas, stebėtinai aktualus šių dienų įvykių fone, savo raiška ir užkoduota socialine kritika skatina žiūrovus permąstyti pasaulyje kasdien vykstančius reiškinius bei per amžius įsitvirtinusius stereotipus.

Ar išties galime teigti, kad gyvename taikoje, jei įmanoma viduryje dienos iš stotelės pagrobti žmogų? Kas yra šių dienų herojus, kiek prasmės iš tikrųjų esama jo darbuose ir kas iš tiesų jį kuria? Kodėl vyras - herojus išeina į karą iš savo aplinkos ir į ją grįžta, o moters svarbiausias žygdarbis - išlikimas savo aplinkoje? Atsakymų į šiuos ir daugybę kitų klausimų režisierius Gildas Aleksa bei aktoriai pasiūlys ieškoti kalbantis visiems drauge.

Keistuolių teatras kviečia spektaklyje apsilankyti ir diskusijoje sudalyvauti žiniasklaidos atstovus. Nusprendus atvykti į spektaklį, prašome informuoti likus ne mažiau nei 4 valandoms iki renginio pradžios, kad galėtume rezervuoti Jums vietą. Taip pat prašome atsiųsti dalyvausiančio asmens vardą ir el. paštą arba kontaktinį telefono numerį.

Kontaktinis asmuo

Agnė Vidugirytė

Tekstų kūrėja

VšĮ Vilniaus keistuolių teatras

864679450

agne@keistuoliai.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-01-26 12:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media