2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Kelionių ir pramogų klubo „Sraigių balius"

2012-06-12
 
Nuotraukos autorė Nijolė Jasiulionytė

Nuotraukos autorė Nijolė Jasiulionytė

Gerimantas Statinis
 

Kaip žinoma, klubo vėliavoje puikuojasi šmaikšti, su kuprine vietoje namelio, keliaujanti sraigė. Per klubo penkmečio sueigą buvo nutarta, kad viešinant klubo simbolį reikia surengti „Sraigių balių". Buvo nuomonė, kad nieku gyvu negalime ragauti šio taikaus ir nekalto moliusko... Deja, buvo ir kitos nuomonės, kad ragaudami šio delikateso mes būtent pagerbsime savo klubo simbolį - Sraigę!


2012 06 09 Vilniaus raj. Maišiagalos seniūnijoje, Juškonyse sodų bendrijoje „Beržynas" klubo nariai susirinko aptarti penkmečio renginį, pasidalyti mintimis apie vasaros keliones ir, aišku, paragauti vynuoginių sraigių patiekalo. Susirinko nemažas būrys keliautojų priešakyje su mažąja klubo vėliavneše Mėta-Melisa Bukauskaite, kuri ne tik dalyvavo „Filipinai'11 M. Šalčiui atminti" ekspedicijoje, tačiau neseniai su tėvais - Vytautu ir Seda - užnešė klubo vėliavą į aukščiausią Maroko kalną. Mėta gavo dar viena vardą - Čiobrelis, tačiau jos sraigių patiekalas nesudomino, daugiau tušti jų nameliai - kriauklės. Iš beveik šimto sraigių klubietės kulinarės Nijolė ir Miglė ilgokai ruošė šių moliuskų patiekalą. Daug reikėjo prieskonių, kurių pasiskynė čia pat, gražiai išpuoselėtame N. Baroninės sode. Šalia vėliavos su linksmąja sraige, kulinarėms atkeliavus su sraigių patiekalu, buvo sugiedotas klubo himnas. Visų iškylautojų nuotaika buvo puiki - pasirodo, šventę sau galime pasidaryti visai netikėtai - ekspromtu gimusią idėją realizavome su kaupu.


Kelionės metu aplankėme Maišiagalos piliakalnį, kur buvo sudeginti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo palaikai, Karvio ir Pikeliškių dvarus.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-06-14 09:01
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media