2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Kelios mintys po LŽS 90-mečio minėjimo

2019-04-13
 
Kvietimas į Valdovų rūmus

Kvietimas į Valdovų rūmus

Apolinaras Juodpusis,
LŽS narys


Kadaise kažkur buvau girdėjęs šmaikštoką pasakymą, esą žurnalistų luomas - valstybės vyrų veislynas. Talpus pasakymas, tiesa? O štai Nikitos Chruščiovo laikais, pamenu, ir iš aukštų Kremliaus tribūnų, ir iš žemesnių sakydavo, jog žurnalistai - tai ištikimi partijos parankiniai. Pirmasis pasakymas turbūt žurnalistų nepapiktindavo, o štai tie "parankiniai" ! Kas tai, ar jie vien anuometinės partijos propagandos ruporai, trubadūrai, ar paprasčiausi pastumdėliai, žodžiu, ką nori, tą ir darai su tais... parankiniais. Dabar galima pasidžiaugti, kad tie laikai praėjo.
Kovo 30 dieną Lietuvos žurnalistai Seimo istorinėje salėje turėjo gražią ir prasmingą progą pabendrauti su kolegomis iš Latvijos ir Estijos, paklausyti samprotavimų, padiskutuoti apie šiuolaikinę žiniasklaidą, apie jos laimėjimus ir ligų simptomus, apie dezinformacijos šaltinius bei mastus, profesinės etikos ir kultūros stoką, savireguliacijos iššūkius profesionaliajai žurnalistikai ir kita. Šiais klausimais argumentuotai mintimis dalijosi F. Eberto fondo Baltijos šalių biuro direktorius Peer Krumrey, Europos žurnalistų federacijos generalinis sekretorius Ricardo Gutierrezas, solidus būrelis lietuvių, latvių ir estų žurnalistų luomo atstovų. 
Po šios darbinės konferencijos buvo itin miela ir gera pabūti iškilmingame Lietuvos žurnalistų sąjungos įkūrimo 90-ųjų metinių minėjime Valdovų rūmuose. Plunksnos broliai ir sesės kai kada paskuba ir gerame darbe ar renginyje ieškoti nesklandumų. Nemanau, kad šį kartą radosi tokių „kritikų", nes minėjimas, jo scenarijus, puikus retos kino ir fotodokumentikos parinkimas, Lietuvos balso - Juozo Šalkausko - kaip gido nenuobodus pasakojimas tarsi kelionė po mūsų ilgametės lietuviškos žurnalistikos istoriją nuo 1929-ųjų metų iki šių dienų, prisiminimai ir sveikinimai - visa tai paliko neišdildomą įspūdį. 
Karštai plojome dešimčiai labiausiai nusipelniusių Lietuvos žurnalistikai kolegų, kurie buvo apdovanoti žinomo tautodailininko, etnografo Alberto Martinaičio sukurtomis skulptūromis "Šviesos simbolis" ir gėlėmis. 
O jau kamerinio orkestro „NIKO" virtuoziškas pasirodymas nusipelnė ypatingo dėmesio ir karštų aplodismentų.
Po oficialiosios dalies gražiai su kolegomis pabendravome, dalijomės prisiminimais, nuotykiais per dešimtmečius žingsniuojant žurnalistikos dirvonais, ne vienas apmąstėme nesutramdomą laiko bėgsmą, kad dėl jo su kai kuriais buvusiais bendradarbiais, Universiteto žurnalistikos katedros dėstytojais, bendramoksliais vis rečiau besusitinkame, visai nebepasimatome ir nebepasimatysime: metai pradėjo skaičiuoti Lietuvos žurnalistikos šimtmetį.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-13 12:42
 
 

Komentarai (5)

Jūsų el. paštas

Pabūsiu Onute

2019-04-15 11:55

Ponai Povilai - meskit rašiklius - kvieskite vienas kitą į tikrą vyrišką dvikovą.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Povilas

2019-04-14 18:18

Galiu atsakyti Povilui II-ajam "iš kur jie nusileido?" Tikrai ne iš Tamstos, dvasios ubago, malonės...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Povilas II

2019-04-14 17:25

...biuro direktorius Peer Krumrey, Europos žurnalistų federacijos generalinis sekretorius Ricardo Gutierrezas, solidus būrelis lietuvių, latvių ir estų žurnalistų luomo atstovų. Luomai...Direktorius...? Is kur jie nusileido?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Povilas

2019-04-13 15:24

Toks aukščiausio lygio renginys, vargubau, ar kada pasikartos. Šlovė jo sumanytojams ir įgyvendintojams!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Antanas ir Vytautas

2019-04-13 14:49

Pritariame.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media