2024 m. gegužes 1 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Susitikimas su rašytojais Rimvydu Stankevičiumi ir Gintaru Bleizgiu

2013-11-16
 
Kauno apskrities viešoji biblioteka

Kauno apskrities viešoji biblioteka

 

2013 m. lapkričio 21 d., ketvirtadienį, 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, 322 kamb.) vyks susitikimas su poetu, prozininku, eseistu Rimvydu Stankevičiumi ir poetu, eseistu Gintaru Bleizgiu. Renginys nemokamas. Maloniai kviečiame.

Tai dviejų nemažo publikos susidomėjimo pastaruoju metu sulaukusių viduriniosios kartos poetų kūrybos vakaras. Jame bus pristatytos pernai dėl Jotvingių premijos susigrūmusios poezijos knygos - G. Bleizgio „Sodas" ir R. Stankevičiaus „Ryšys su vadaviete" (paskirta Jotvingių premija) bei skambės visiškai nauji poetų kūriniai.

Abu kūrėjai yra išleidę po šešias poezijos ir vieną eseistikos knygą. R. Stankevičius - 2009 m. „Poezijos pavasario", Jotvingių, Jurgos Ivanauskaitės premijų laureatas, geriausios 2012 m. poezijos knygos autorius bei LATGA-A aukso žvaigždės savininkas už indėlį į dainuojamąją poeziją. G. Bleizgys už eilėraščių rinkinį „Sodas" apdovanotas 2012-ųjų Julijono Lindės-Dobilo premija, taip pat jam paskirta Jurgos Ivanauskaitės premija.

 „Poezijoje, šitame paraleliniame pasaulėlyje, viskas įmanoma. Kai geografai atradinėjo žemynus ir pasaulis padidėdavo vienu nauju žemynu, taip ir poezija yra atradus naujus žemynus. Tik jie nėra materialūs. Tai pasaulis pasaulyje, ir į jį patekus viskas įmanoma - įmanoma su Dievu pasišnekėti, su mirusiais", - teigia poetas Rimvydas Stankevičius.

Kviečiame į susitikimą visus, norinčius pabendrauti su rašytojais, susipažinti su jų kūryba bei jaukiai praleisti rudens vakarą klausantis poezijos.

 

Kontaktinis asmuo

Milda Gaulienė

Viešųjų ryšių specialistė

Kauno apskrities viešoji biblioteka

324437

milda@kvb.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-21 11:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media