2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos nacionaliniame muziejuje – paroda, skirta architekto Romualdo Šilinsko 80-osioms gimimo metinėms

2014-12-09
 
 

Maloniai kviečiame į parodos „Nežinomas žinomas architektas" atidarymą, kuris vyks š. m. gruodžio 11 d. 16 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje (Naujajame arsenale, Arsenalo g. 1). Paroda skirta šviesaus atminimo architekto Romualdo Šilinsko 80-osioms gimimo metinėms.

R. Šilinskas, 1960 m. baigęs architektūros studijas Valstybiniame dailės institute, visuomenei gerai žinomas kaip architektas, kūręs projektus, tarp kurių - „Palangos" restoranas Vilniuje (su Algimantu Zaviša), Vilniaus geležinkelio stoties interjeras, taip pat didžioji 200 vonių fizioterapijos gydykla Druskininkuose, už kurią suteiktas nusipelniusio architekto vardas ir valstybinis SSRS Ministrų Tarybos apdovanojimas.

R. Šilinskas atsiskleidė ne tik svariais architektūriniais darbais. Paroda „Nežinomas žinomas architektas" akcentuoja daugeliui netikėtą šios neeilinės asmenybės pusę - aistrą tapybai, kuriai, daugelį metų tramdytai savyje, vėliau skyrė kone visą savo laisvalaikį.

Pirmoji parodos dalis - tai R. Šilinsko ypač mėgtas tapyti ir piešti Vilnius, jo metamorfozės. Antra - architekto projektai, pastatų nuotraukos ir kita medžiaga. Paskutinė dalis sutelkta informaciniame terminale, kuriame pateikti vėliausi, apie 1990-1991 m. kurti piešiniai ir garso įrašas su autoriaus įgarsintomis žodinėmis piešinių kompozicijomis. 

Eksponuojami šeimai priklausantys tapybos darbai, keli brėžiniai iš Vilniaus apskrities archyvo, nuotraukos ir brėžiniai iš Lietuvos nacionalinio muziejaus rinkinių.

Parodos atidaryme dalyvaus: architektas, žurnalo „Archiforma" vyr. redaktorius Leonardas Vaitys, Lietuvos nacionalinio muziejaus direktorė Birutė Kulnytė, R. Šilinsko artimieji. Parodos kuratorė - Evelina Bukauskaitė.

Paroda veiks iki 2015 m. vasario 2 d.

Lietuvos nacionalinio muziejaus informacija

Tel. (8 5) 261 3942

El. p. virginija.kucinskaite@lnm.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-12-09 12:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media