2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos nacionaliniame muziejuje – edukacinė programa Velykų tradicijų ir papročių pažinimui

2014-04-06
 
 

Balandžio 12 d. 13 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje, Naujajame arsenale (Arsenalo g. 1) rengiama edukacinė popietė šeimoms „Velykos". Muziejininkai supažindins su Velykų papročiais, primins šventės tradicijas ir pavasario pramogas, mokysimės vašku marginti margučius.

 Lietuvos nacionaliniame muziejuje parengta, nuolat papildoma  ir vykdoma edukacinė programa „Pažinimas". Programoje šiemet daugiau kaip 30 temų iš Lietuvos archeologijos, istorijos, etninės kultūros, kurios vaikams padeda atsakyti į daugelį tautos istorijos ir kultūros, pasaulio pažinimo klausimų. Dauguma užsiėmimų vyksta ekspozicijoje, kuri padeda mokiniams atskleisti įvairių amžių kultūrą, suvokti laiko tėkmę, žmonių gyvenimo būdą, pagilinti mokykloje įgytas žinias.

 Edukacinės programos „Kalendorinių švenčių ratu" metu vaikai supažindinami su švenčių tradicijomis, papročiais, mokomasi liaudies žaidimų. Parenkami žaidimai, kuriuos lengva išmokti ir vėliau pritaikyti švenčių metu ar išvykose. Velykų papročiai - tai kiaušinių dažymo ir marginimo tradicijos. Piešia margučių raštus, aiškinasi jų reikšmę.

Kviečiame dalyvauti „Pažinimo" edukacinėse programose. Išankstinė registracija tel. (8 5) 262 9426.

 Lietuvos nacionalinio muziejaus informacija

Tel. (8~5) 261 3942 el. p. lina.zilyte@lnm.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-04-06 07:21
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media