2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS Spaudos fotografų klubui vadovaus Šarūnas Mažeika

2010-02-22
 
Nuotraukoje: LŽS Spaudos fotografų klubo vadovu išrinktas Šarūnas Mažeika

Nuotraukoje: LŽS Spaudos fotografų klubo vadovu išrinktas Šarūnas Mažeika

Simonas Ropė

 

Vasario 19 d. Vilniuje įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos Spaudos fotografų klubo visuotinis susirinkimas. Iš 27 klubo narių jame dalyvavo septyniolika, kurie patvirtino klubo nuostatus ir išrinko naują valdybą bei pirmininką.

 

Iki šiol LŽS Spaudos fotografų klubui vadovavusį Joną Staselį pakeitė naujas pirmininkas – Šarūnas Mažeika. Jis išrinktas iš keleto kandidatų: į klubo pirmininko pareigas taip pat buvo siūlomi Vladimiras Ivanovas,  Petras Malūkas ir Andrius Petrulevičius. Iš Kėdainių kilęs Šarūnas Mažeika studijuoja Vilniaus Universitete informatiką, o nuo 2007 m. fotografuoja "Baltijos Fotografijos Linijoje" (BFL).

 

Į Spaudos fotografų klubo valdybą kolegos išrinko klubo pirmininką Šarūną Mažeiką, taip pat Vladimirą Ivanovą,  Herkų Milaševičių,  Andrių Petrulevičių ir Joną Staselį .

 

Visuotiniame susirinkime buvo svarstyti ir priimti LŽS Spaudos fotografų klubo nuostatų pakeitimai. Svarbiausi pakeitimai: klubo pirmininkas ir valdyba renkama dveejų metų kadencijai, LŽS Spaudos fotografų klubo valdybą sudaro penki asmenys, valdyba posėdžiauja ne rečiau kaip kartą per tris mėnesius.

 

Kadangi dalis LŽS Spaudos fotografų klubo narių visuotinio susirinkimo metu dirbo arba buvo ne Vilniuje – bendru sutarimu daliai narių buvo leista balsuoti internetu arba telefonu, už dalį balsavo kolegos pagal įgaliojimą.

 

Pasak Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko pavaduotojos Erikos Straigytės, šio klubo susirinkimas įvyko pačiu laiku ir išsprendė buvusias problemas. “Apie kai kuriuose klubuose ir skyriuose susidariusią situaciją, kai dėl vieno asmens užimtumo ar neveiklumo visai sustoja veikla, jau ne kartą buvo kalbėta ir LŽS valdybos posėdžiuose. Gerai, kad pagaliau rasta išeitis bent viename iš tokių “stovinčių užutėkių”. Neabejoju, kad buvęs klubo vadovas Jonas Staselis perduos naujam pirmininkui gerą patirtį, o Šarūnas Mažeika įsuks klubo veiklą pasitekdamas aktyviausius klubiečius.”

 

Beje, šio klubo  vadovo pasikeitimas padės išvengti ir tam tikro susidvejinimo. Mat yra ir Viešoji įstaiga Lietuvos spaudos fotografu klubas, kuriai vadovauja Jonas Staselis. Pastarasis klubas rengia kasmetinius konkursus "Lietuvos spaudos fotografija" ir tarptautinį spaudos fotografijos festivalį "Vilniaus fotografijos ratas".

 

Kokių projektų imsis LŽS Spaudos fotografų klubas, dar išgirsime. Klubo skiltis LŽS svetainėje geriausiai atspindės naujo pirmininko, klubo valdybos ir veikliausiųjų klubiečių sumanymus ir darbus.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-02-22 13:19
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media