2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS Kelionių ir pramogų klubo penkmečiui skirti renginiai

2012-05-07
 
LŽS Kelionių ir pramogų klubo archyvo nuotr.

LŽS Kelionių ir pramogų klubo archyvo nuotr.

LŽS Kelionių ir pramogų klubo pirmininkas
Gerimantas Statinis
 

Kelionių ir pramogų klubo nariai dalyvavo žygyje "North Eesti camper '12". Buvo tradicija plaukti baidarėmis, taip išbandėme Nemunėlį - Lietuvoje, Juodąją Ančią - Lenkijoje, Gaujos upę - Latvijoje, o Estijoje pasirinkome kelionę su sausumos jachtomis (taip keliautojai vadina „kemperius" - namelius ant ratų). Šis žygis buvo skirtas klubo penkmečiui. Klubo žygeiviai lankėsi Estijos šiaurėje, garsėjančia nepaprasto grožio gamtos vaizdais. Lahemos nacionalinis parkas - tai ne tik šiaurės kraštovaizdis, tačiau ir vienas iš estų nepriklausomybės simbolių. Žygio dalyviai įsiamžino prie krioklių, skardėtų Suomių įlankos krantų, urvų, šachtų, pilių ir dvarų. Maršrutas iš Vilnius nusidriekė per Tartu - Narvą - Taliną - Paldiski - Piarnu - Rygą ir pasuko atgal į Vilnių. Keliauta keturias dienas, nuvažiuotas kelionės atstumas sudarė apie 1800 km.


Klubo nariai - Bukauskų šeimyna - keliavo po Maroką. Štai tokia telefonograma gauta 2012 05 01 dieną: „Mažoji Mėta Bukauskaitė gegužės 1 dieną užnešė Lietuvos ir LŽS Kelionių ir pramogų vėliavą į aukščiausią Maroko ir Šiaurės Afrikos kalną Toubkal 4167 m Atlaso kalnuose. Tai tikras kalnas su sniegu ir ledynais, bet oras buvo puikus." Vytautas ir Seda Bukauskai šitaip nusprendė pažymėti mažosios keliautojos, dalyvavusios „Filipinai‘11 M. Šalčiui atminti" ekspedicijoje" gimtadienį.

 

 


 

Klubietis Gintaras Labutis 2012 04 21- 27 dienomis europarlamentaro Vinco Justo Paleckio kvietimu lankėsi Briuselyje Europos Sąjungos parlamento būstinėje, susipažino su Lietuvos parlamentarų posėdžių darbo grafiku, dalyvavo konferencijoje, turėjo galimybę aplankyti Belgijos sostinę Briuselį, o taip pat pakeliui lankėsi Liuksemburge, Antverpene, Triere, Kvedlinburge bei Berlyne.


Vytautas Nosevičius su klubo vėliava išvyko į Kiniją ir lankysis garsiajame Šaolino vienuolyne, kur lavins rytų kovos menų įgūdžius ir semsis dvasinės patirties.


2012 05 19 dieną 12 valandą Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje įvyks Kelionių ir pramogų klubo penkmečiui skirtas minėjimas ir Mato Šalčiaus premijos įteikimas. Renginio metu įvyks dokumentinio filmo „Filipinai... Didysis Tolimųjų Rytų pasaulis" premjera, dalyvaus M. Šalčiaus premijos mecenatas europarlamentaras Vincas Justas Paleckis, Raminta Šalčiūtė-Savickienė, ekspedicijos „Filipinai'11 M.Šalčiui atminti" dalyviai.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-05-12 21:19
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media