2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Vilniaus skyriaus žurnalistai – už pilietiškumo ugdymą

2012-04-17
 

Angelė Adomaitienė

 

Tokį tikslą iškėlė naujoji LŽS Vilniaus skyriaus valdyba. Žurnalistų politiškumo ugdymo ir žurnalisto atsakomybės kuriant pilietinę visuomenę sklaida bus viena pagrindinių skyriaus veiklos strateginių krypčių, kurioms balandžio 11 d. posėdyje pritarė skyriaus valdyba.

 

„Mes kasdien matome vertybių išplovimą ir žurnalistų sluoksniavimąsi aplink leidėjus bei kitus įtakingus asmenis. Ar žurnalistas yra atsakingas už vertybių visuomenėje skatinimą? Pilietiškumą reikia ugdyti ir tarp žurnalistų, ir rengiant susitikimus su visuomeniniais klubais, partijomis ir pan.", - kalbėjo Vilniaus skyriaus pirmininkės pavaduotojas projektinei veiklai Aleksandras Matonis. Politiškumo pozicija, anot jo, turi atsispindėti skyriaus strateginėse veiklos kryptyse.

 

Skyriaus pirmininkės pavaduotojo komunikacijai Viktoro Denisenko nuomone, visuomenės susiskaidymas ir žurnalisto kaip piliečio pozicija pastaruoju metu - jau didelė problema. Kiti valdybos nariai taip pat pasisakė, kad pilietiškumas turi tapti prioritetu, o skyriaus pirmininkė Aurelija Arlauskienė pasiūlė tą akcentuoti visuose galimuose veiklos projektuose ir dirbti su šūkiu „Vilniaus skyriaus žurnalistai - už pilietiškumo ugdymą".

 

Per praėjusią 2009-2011 m. valdybos kadenciją labai produktyviai veikė skyriaus Pokalbių klubas, kasmet įvairiais renginiais pažymėta Spaudos diena, surengtos pažintinės ekskursijos į Valdovų rūmus, po Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato pilių teritoriją bei kitas įžymias sostinės vietas, išvykos į vieno iš Žurnalistų sąjungos steigėjų ir pirmųjų vadovų kanauninko Juozo Tumo-Vaižganto gimtuosius Svėdasus ir Anykščių kraštą. Taip pat keliauta po Šalčininkų rajoną bei susitikta su jo vadovais, įvyko susitikimai su Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos (LBKS) Vilniaus krašto bajorais, kitais LŽS skyriais, organizuotos kolegų parodos, knygų pristatymai bei įvairūs kiti renginiai.

 

Į panašias kultūrines, socialines, edukacines kryptis skyriaus veikla bus orientuota ir ateityje, rengiamos tikslinės pažintinės kelionės (viena jų - Lietuvos didikų Radvilų takais).

 

Valdyba posėdyje taip pat pritarė 2012 metų projektams, iš jų vienam artimiausių - Spaudos dienos. Valdybos narė Gražina Paukštienė pasiūlė Spaudos dienos minėjimą ir pilietiškumo pamokas pradėti pavasarine talka Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato teritorijoje. Balandžio 20 d. 16 val. esame laukiami prie „Rotondos", Barboros Radvilaitės g. 6A, Vilniuje.

 

Tvarkysime Vilniaus pilių teritoriją - istorinę ir kultūrinę vertybę, išskirtinę vietovę, su kuria daugelis sieja savo kartos istorijos bei kultūros puoselėjimo tradicijas. Tai labiausiai žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje Vilniaus senamiesčio dalis, garsinusi mūsų valstybę praeityje, o šiandien gausiausiai lankoma turistų.

 

Skyrius šiemet taip pat surengs tradicinį metinį renginį "Taikliausias šūvis-2012", organizuos naują LŽS Vilniaus skyriaus ir Lietuvos notarų rūmų edukacinį projektą bei tęs ankstesnius.

 

Valdyba taip pat aptarė komunikavimo su skyriaus nariais tvarką, pasiūlė atstovus į LŽS tarybą, pateikė pasiūlymų Pokalbių klubui, išklausė A.Arlauskienės informaciją apie nario mokesčio įsiskolinimus. LŽS valdybai pasiūlyta atnaujinti narių duomenų bazę ir iki 2012 m. birželio 1 d. sutvarkyti nario mokesčio mokėjimo bazę.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-04-17 10:40
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media