2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Kolegės Vilmos Jankienės knygos „Kaip aš mokiausi skristi“ pristatymas su lakūnais

2019-04-15
 
Balandžio 16 d. 17.30 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, 322 kamb.) vyks portalo www.aviacijospasaulis.lt vyr. redaktorės Vilmos Jankienės knygos „Kaip aš mokiausi skristi" pristatymas.
V. Jankienė jau 17 metų dirba leidėja, rašo straipsnius apie aviaciją žurnale „Aviacijos pasaulis" ir portale www.aviacijospasaulis.lt. Autorė knygą „Kaip aš mokiausi skristi" sudarė iš žurnale publikuotų straipsnių ir šįmet pristatė Vilniaus knygų mugėje.
Pirmojoje knygos dalyje detaliai ir emocingai aprašomos skraidymo lėktuvu pamokos, o antrojoje kviečiama prie kavos puodelio pasikalbėti su žymiais žmonėmis apie jų profesines aukštumas ir aviaciją. Knygoje atvirauja: alpinistas Vladas Vitkauskas, architektas Rolandas Palekas, dramaturgas ir rašytojas Gintaras Grajauskas, menininkė Nomeda Marčėnaitė, rašytojas Vytautas Martinkus, verslininkas, aktyvus kosmoso verslo propaguotojas Vladas Lašas bei kiti.
Knygos turinys atskleidžia aviacijos abėcėlės, mokantis skristi lėktuvu, paslaptis ir žavesį, tekstui nestinga nei tikslių techninių dalykų aprašymų, nei mokinės pilotės emocijų, patiriamų padangėje. Pokalbiai su įvairių sričių profesionalais leidžia pajausti ir suprasti aviacijos ryšį su kitomis profesijomis, atskleidžia, kaip svarbu auginti savo sparnus.
Renginyje dalyvaus knygos autorė Vilma Jankienė, knygos herojus lakūnas instruktorius Antanas Marčiukaitis ir asociacijos „Pilotai.lt" vadovas lakūnas Lukas Liekis. 
Kviečiame sparnuotam pokalbiui. Renginys nemokamas.
Renginio metu gali būti fotografuojama ir/ar filmuojama, todėl jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-15 11:02
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Gediminas

2019-04-15 12:07

Šaunuolė Vilma, tikra darbštuolė ir dar skraidūnė...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media