2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Monika Vaicenavičienė – pasaulio iliustracijų apdovanojimo laimėtoja

2018-07-01
 
Londone buvo paskelbti šešiolika pasaulio iliustracijų apdavonojimų laimėtojų. Tarp jų - lietuvė Monika Vaicenavičienė, kurios darbas „What Is a River" (liet. „Kas yra upė?") buvo paskelbtas geriausia knyga vaikams Jaunojo talento kategorijoje. Taip pat iliustruotoja pelnė Naujojo talento („Overall New Talent") apdovanojimą.
„Kas yra upė" - tai knyga vaikams, pasakojanti apie žmogų ir gamtą, gražius, bet kartais ir kenksmingus žmonijos santykius su aplinka. Upė knygoje yra pasitelkta kaip įdomus geografinis, kultūrinis objektas bei mitologijoje naudojamas simbolis. Knygos istorija, pasakojanti vaiko bei močiutės kelionę upe, yra paremta faktais, bet yra ir labai poetiška.
Monika Vaicenavičienė yra Vilniuje gimusi knygų iliustratorė bei autorė, šiuo metu gyvenanti Upsaloje, Švedijoje. Monika baigė studijas Vilniaus dailės akademijoje bei Stokholmo Konstfack meno, amato bei dizaino universitetą.
Pasaulio iliustracijų apdovanojimo laimėtojų darbus kartu su kitais apdovanojimams nominuotais darbais galima apžiūrėti birželio 7-20 dienomis Somerset House Londone, Embankment galerijose.
Monikos Vaicenavičienės dalyvavimą Pasaulio iliustracijų apdovanojimų ceremonijoje parėme Lietuvos kultūros institutas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-07-01 11:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media