2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Eglės Vertelytės filmas „Stebuklas“ susilaukė išskirtinio dėmesio Londone

2018-09-28
 
EBRD (European Bank of Reconstruction and Development) centre vyko režisierės Eglės Vertelytės debiutinio filmo „Stebuklas" peržiūra ir diskusija su kultūros apžvalgininku Larry Scherwinu.
„Stebuklo" premjera vyko 2017 m. Tarptautiniame Toronto filmų festivalyje, vėliau kūrinys buvo parodytas virš 30 skirtingų kino festivalių, o 2018 m. Lietuvoje filmas įvertintas 4 apdovanojimais. Filmo premjera Jungtinėje Karalystėje įvyko 2018 m. kovo mėnesį Glazgo tarptautiniame filmų festivalyje, o balandį „Stebuklas" buvo pristatytas specialios „Baltic View" peržiūros metu renginyje „Rio Cinemas" Londone.
Eglė Vertelytė baigė istorijos bakalaurą Vilniaus universitete ir tęsė studijas Europos kino koledže. 2009 metais E. Vertelytė gyveno Mongolijoje, kur nufilmavo savo pirmą ilgametražį dokumentinį filmą „Ub lama", pelniusį tarptautinį pripažinimą. 2012 metais režisierė įgijo scenarijaus rašymo magistro laipsnį Nacionalinėje kino ir televizijos mokykloje Didžiojoje Britanijoje. Kartu su prodiuseriu Luku Trimoniu ji įkūrė prodiuserinę kompaniją „iN SCRiPT", kuri vysto ir konsultuoja televizinių, vaidybinių ir dokumentinių filmų projektus.
Renginio organizatoriai - Lietuvos Respublikos ambasada ir Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje, Lietuvos kino centras ir EBRD . Šis renginys yra vienas iš Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtų renginių.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-28 12:45
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media