2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: JAV apeliacinis teismas panaikino draudimą keiktis žiniasklaidoje

2010-07-15
 
Nežinomo autoriaus nuotrauka

Nežinomo autoriaus nuotrauka

 

Pastaruosius šešis metus JAV televizijų vadovai nerimaudavo - kad tik kas nors tiesioginio eteriu metu nenusikeiktų. Mat baudą už keiksmus tekdavo mokėti televizijai Nuo šiol viskas bus kitaip.

 

JAV apeliacinis teismas panaikino vyriausybės politiką, kuria buvo draudžiama transliuoti keiksmažodžius, nuspręsdamas, kad šis sprendimas prieštarauja konstitucijai, praneša BBC. Draudimas buvo priimtas 2004 m., pagal jį transliuotojams galėjo būti skirta bauda, jei jie eteryje transliuotų nešvankius žodžius.

 

Teismo teigimu, Federalinės komunikacijų komisijos (FCC) politika turėjo „baisų poveikį" transliuotojams. Daugelis šia taisykle abejojusių žiniasklaidos transliuotojų teigė esantys patenkinti sprendimu.

 

Teismas teigia, kad visų akivaizdžiai įžeidžiančių užuominų apie seksą, lytinius organus ir kūno išskyras draudimas be aiškaus apibrėžimo, kas yra įžeidžianti užuomina, veiksmingai sumažina kalbos vaizdingumą ir sukuria Amerikos transliuotojams baimės atmosferą.

 

FCC narys Michaelas Coppsas pavadino teismo sprendimą „priešišku šeimai" ir teigė, kad komisija „patikslins ir sustiprins savo nepadorumo sąvoką".

 

AP, BNS

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-07-15 15:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media