2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Tolminkiemyje ir Karaliaučiuje paminėta Kristijono Donelaičio mirties diena

2014-02-19
 
Prie Kristijono Donelaičio kapo

Prie Kristijono Donelaičio kapo

 

Romanas Senapėdis

Kultūros atašė Kaliningrade

 

Vasario 18 d. Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade diplomatai, Kaliningrado srities rašytojai bei muziejininkai Tolminkiemyje pagerbė lietuvių grožinės literatūros pradininko, klasiko Kristijono Donelaičio atminimą. Poetas mirė 1780 m. vasario 18 d., būdamas 66-erių, palikęs nebaigtų darbų. Garsioji jo poema ,,Metai", pasakėčios ir eilėraščiai skaitytojus pasiekė tik daugiau kaip po ketvirčio amžiaus.

Renginio dalyviai padėjo gėlių, uždegė žvakutes ant poeto kapo ir surengė literatūrinę popietę Tolminkiemyje, o vėliau renginį tęsė  Kaliningrado miesto 4-ojoje bibliotekoje.

Generalinis konsulas Vaclovas Stankevičius  pristatė K. Donelaičio 300 metų jubiliejui skirtus darbus ir renginius, vykstančius tiek Lietuvoje, tiek Kaliningrado srityje.

Vakaro bibliotekoje metu visuomenei taip pat buvo pristatyta kaliningradiečio kraštotyrininko Boriso Adamovo knyga ,,Kristijonas Donelaitis. Laikas. Žmonės. Atmintis". Rusų kalba 500 egz. tiražu išleista knyga yra  ilgai laukta ir labai reikalinga Kaliningrado srities gyventojams. Knygoje pristatomas K. Donelaičio gyvenimo ir kūrybos kelias, jo atminimo įamžinimas, šio krašto bei Karaliaučiaus ,,Albertinos" universiteto istorijos fragmentai, iškilių poeto amžininkų portretai. Knygos leidyba buvo numatyta bendrame Lietuvos Respublikos ir Kaliningrado srities kultūros ministerijų pasirengimo K. Donelaičio jubiliejui priemonių plane.

Autorius planuoja knygą pristatyti ir Lietuvoje.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-19 09:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media