2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Kaliningrade pristatyta B. Adamovo knyga ,,Kristijonas Donelaitis. laikas. žmonės. atmintis”

2014-02-15
 
 

Romanas Senapėdis

Kultūros atašė Kaliningrade

 

Kaliningrado srities mokslinėje bibliotekoje pristatyta visuomenei kaliningradiečio kraštotyrininko Boriso Adamovo knyga ,,Kristijonas Donelaitis. Laikas. Žmonės. Atmintis".

Tai 500 egz. tiražu, rusų kalba išleista knyga, labai reikalinga Kaliningrado srities gyventojams. Knygoje pristatomas ne tik K. Donelaičio gyvenimo ir kūrybos kelias, jo atminimo įamžinimas, bet ir šio krašto, ir ,,Albertinos" universiteto istorijos fragmentai, iškilių K.Donelaičio amžininkų portretai.

Autorius, vienas iš garsiausių Kaliningrado srities kraštotyrininkų, šią knygą jau buvo parašęs 2010 m., todėl neatsitiktinai jos leidyba buvo numatyta bendrame Lietuvos Respublikos ir Kaliningrado srities kultūros ministerijų pasirengimo K.Donelaičio jubiliejui priemonių plane.

Minėtos knygos prezentacija Kaliningrade vyks ir kitose bibliotekose. Artimiausias pristatymas - vasario 18 d., Kaliningrado miesto 4-ojoje bibliotekoje kultūros vakaro, skirto paminėti K.Donelaičio mirties dieną, metu. Autorius planuoja knygą pristatyti ir Lietuvoje.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-15 11:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media