2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvis dizaineris ir architektas Justas Silkauskas - „Jaguar“ konkurso nugalėtojas

2014-05-23
 
 

Rita Valiukonytė

LR kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje

Klerkenvelio dizaino savaitės metu „Jaguar" kompanija paskelbė socialinių medijų dizaino konkurso nugalėtoją. Geriausio dizaino „Untamed Creativity" („Nesutramdomas kūrybiškumas") autorius - lietuvis dizaineris ir architektas Justas Silkauskas (Justin Silke).

Šių metų konkurso dalyviai buvo kviečiami pristatyti idėjas, atspindinčias „bebaimio dizaino" (FearlessDesign) temą, naudodamiesi „Twitter" arba „Instagram" paskyromis. Kūrėjai pristatė savo idėjas ir dizaino sumanymus naudodami vos 140 teksto simbolių. Konkurso laimėtoją išrinko „Jaguar" dizaino direktorius Ianas Kalumas (Ian Callum).  „Mes be galo džiaugiamės aukšta konkurso darbų kokybe, tačiau laimėjusioji idėja geriausiai įkūnija „Jaguaro" dramatišką ir individualią dizaino visumą " - sakė direktorius.

Lietuvio kūrinys, kaip pagrindinis „Jaguar" kolekcijos eksponatas Klerkenvelio dizaino savaitėje,  pristatytas kartu su tam specialiai „Jaguar" ir bendradarbiaujančio renginių partnerio „Foscarini" sukurta instaliacija - šviesų skulptūra.

"Šis laimėjimas man suteikė nepakartojamą galimybę sutikti ir dirbti drauge su puikiais savo srities profesionalais. Tikiuosi kad šis bendradarbiavimas bus naudingas plėtojant savo veiklą ateityje," - savo mintimis dalinosi jau penktus metus Londone gyvenantis Justin Silke. Kurį laiką jis dirbo gyvenamosios paskirties projektų srityje Londone ir Edinburge, šiuo metu bendradarbiauja su Amerikos kompanija bei kuria komercinių objektų interjerus Didžiojoje Britanijoje. Dizaineris turi savo asmeninę baldų ir indų liniją. Šiais metais jo sukurti keramikiniai indai  „For One" pelnė sidabrinį „A'Design Award" apdovanojimą.

Daugiau informacijos:

http://www.adesignaward.com/designer-interview.php?profile=122687

www.justinsilke.com

http://bit.ly/1jO4UGr

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-23 08:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media