2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Dokumentinis filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ bus pristatomas Londone

2014-03-04
 
 

Rita Valiukonytė

Kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje

 

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo proga kovo 11 dieną „The Gate" kino teatre Londone bus pristatytas režisierės Giedrės Žickytės filmas "Kaip mes žaidėme revoliuciją". Renginyje dalyvaus ir į žiūrovų klausimus atsakinės filmo autorė Giedrė Žickytė. Projektą remia LR Kultūros ministerija ir LR ambasada Londone.

Filmas, kuris buvo nominuotas Nacionaliniuose kino apdovanojimuose "Sidabrinė gervė" ir laimėjo Baltijos šalių konkursinės programos prizą Vilniaus tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje, buvo pristatytas tarptautiniuose Šefildo ir Lidso dokumentinių filmų festivaliuose, taip pat Norvegijos, Austrijos, Šveicarijos, Italijos, Vokietijos ir kitų šalių festivaliuose.

Filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją" pasakoja istoriją apie pokštą, įvykusį devintojo dešimtmečio viduryje, kai Lietuvoje dar nebuvo jokių atgimimo ženklų, o naujametinio Kauno jaunųjų architektų karnavalo metu juokais atsirado roko grupė ,,Antis". Cirko dvasiai artimas įspūdingas grimas ir rekvizitai, stilizuoti pasirodymai, kandūs ir aštrūs tekstai kūrė agresyvią sovietinio gyvenimo karikatūrą. Greitai ir net patiems grupės nariams netikėtai grupė tapo ryškiausia Dainuojančios revoliucijos vėliavneše ir masiniu reiškiniu, įtraukiančiu tūkstančius pasekėjų.

Tai istorija apie mažą šalį, ypatingą jos laikotarpį ir žmones, kurie, nepaisant situacijos pavojaus, iškovojo savo nepriklausomybę su šypsena veide ir daina lūpose.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-04 09:42
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media