2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Po pasisekimo Varšuvoje Vytauto V. Stanionio paroda „Nuotraukos dokumentams“ - jau Vroclave

2014-07-05
 
 

Rasa Rimickaitė

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje

Vroclave, Žemutinės Silezijos fotografijos centro galerijoje „Domek Romanski" pradėjo veikti lietuvių fotomenininko Vytauto V. Stanionio fotografijų paroda „Nuotraukos dokumentams. Seirijai. 1946".

Parodoje eksponuojama 40 dvigubų portretų. „Nuotraukos dokumentams" - tai atspaudai iš vienos 1946 m. autoriaus tėvo, Vytauto Stanionio darytų fotografijų pasams juostelės.

Varšuvoje veikusi Vytauto V. Stanionio paroda sulaukė didžiulio žiūrovų, fotografijos profesionalų ir mėgėjų susidomėjimo. Tik baigus eksponuoti parodą Varšuvoje Vytautas V. Stanionis ir jo paroda iš karto buvo pakviesti į Vroclavą. Pasak Žemutinės Silezijos fotografijos centro direktoriaus Jano Bortkiewicziaus, lietuvių autoriaus paroda „Nuotraukos dokumentams" - tai ne tik nepaprastai profesionali, aukšto estetinio lygio paroda, tai taip pat paroda, kuri primena tragišką ne tik Lietuvos, bet ir tokių šalių, kaip Lenkija ir kitos Vidurio ir Rytų Europos šalys, pokario istoriją.

Vytauto V. Stanionio fotografijų paroda „Nuotraukos dokumentams" Žemutinės Silezijos fotografijos centre Vroclave veiks iki 2014 m. liepos 26 d.

Parodą koordinavo Tarptautinis kultūros programų centras.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-07-05 09:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media