2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvių kultūros ir meno savaitgalis Seinuose ir Krasnogrūdoje

2014-05-08
 
 

Rasa Rimickaitė

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje

Gegužės 3-4 d. Seinuose ir Krasnogrūdoje vyko Lietuvos kultūrai ir menui skirti renginiai, kuriuos drauge organizavo LR konsulatas Seinuose, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės institutas Kaune, LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje ir centras „Menų, kultūrų ir tautų paribiai" Seinuose.

Gegužės 3 d. Seinų Baltojoje sinagogoje prasidėjo pirmasis „Kaimynų dialogo forumas", kuris atsižvelgiant į Lietuvos ir Lenkijos narystės Europos Sąjungoje 10-ąsias metines yra skiriamas temai „Lietuva-Lenkija-Europa". Forumo metu pirmą kartą buvo įteiktas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės instituto Kaune įsteigtas garsaus Lenkijos istoriko Juliuszo Bardacho apdovanojimas, skiriamas už geriausią magistro ar daktaro darbą, analizuojantį LDK kultūrinio, teisinio, valstybinio palikimo problemas XIX-XX a. arba tiriantį problemas, susijusias bent su kelių LDK žemėse buvusių valstybių - Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos ir Ukrainos - istorija.

Lietuvos kultūrai skirtų renginių Seinuose ir Krasnogrūdoje programoje yra ir Aloyzo Stasiulevičiaus darbų paroda „Vilnius: tarp sacrum ir profanum", Gedimino Dalinkevičiaus (smuikas) ir Simono Bušmos (gitara) koncertas, Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejas parengta „Vilniaus geto afišų" paroda bei Egidijaus Aleksandravičiaus knygos „Antanas Baranauskas. Giesmininko kelias", kuri jau prieš kelerius metus buvo išversta į lenkų kalbą, bet tik šiais metais leidyklai „Pogranicze" pavyko ją išleisti, pristatymas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-08 08:41
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media