2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvių šiuolaikinis menas, dizainas, pramoginė ir liaudies muzika – festivalyje „VILNIUS GDANSKE“

2014-09-05
 
 

Rasa Rimickaitė

LR kultūros atašė Lenkijoje

 

2014 metų rugsėjo mėn. Gdanske vyks festivalis „Vilnius Gdanske". Per keturias festivalio dienas Gdansko gyventojams ir svečiams bus pristatytas platus menininkų iš Lietuvos būrys.

Čia vyks šiais metais Lenkijoje pasirodžiusios Herkaus Kunčiaus knygos „Litwin w Wilnie" („Lietuvis Vilniuje") pristatymas ir susitikimas su rašytoju. Knyga gegužės mėnesį jau buvo pristatyta Vroclave, birželio mėnesį - Poznanėje. Prieš susitikimą su lietuvių rašytoju Gdansko kultūros institute didžiausias Lenkijos dienraštis „Gazeta Wyborcza" išspausdino labai gerų recenzijų Lenkijoje jau susilaukusio šio Herkaus Kunčiaus romano fragmentą.

Šiuolaikinio meno muziejuje „Laznia" bus atidaroma Severijos Inčirauskaitės-Kriaunevičienės kuruota paroda „Menas vs dizainas".

Šiuolaikinėje Gdansko miesto galerijoje bus  atidaroma šių metų tarptautinės meno mugės „ArtVilnius‘14" laureatės ir geriausios menininkės Eglės Ridikaitės paroda „Palikimas. Babutės skarialas".

Festivalyje „Vilnius Gdanske", kurio pagrindiniai organizatoriai yra Vilniaus ir Gdansko miestų savivaldybės, taip pat vyks liaudies, roko ir populiariosios muzikos koncertai, kurių vienas įdomiausių - tai bendras lietuvių ir lenkų atlikėjų projektas „Free Culture Vilnius - Gdansk", kiekvieneriais metais klausytojams pristatantis naują programą.

Jau vienuoliktą kartą vykstančiame festivalyje „Vilnius Gdanske" Gdansko gyventojai ir turistai turės progos susitikti su Lietuvos lenkų kultūra, bei įsigyti lietuviškų patiekalų ir dirbinių didžiulio susidomėjimo visada susilaukiančioje tradicinėje liaudies dirbinių mugėje „Jarmark Wilenski".

Drauge su Vilniaus ir Gdansko miesto savivaldybėmis prie festivalio organizavimo prisideda ir Lietuvos Respublikos Garbės konsulatas Gdanske bei LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje.

Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia:

http://www.wilnowgdansku.pl/program-festiwalu/

http://www.laznia.pl/

https://www.facebook.com/cswlaznia

http://news.o.pl/2014/08/26/festiwal-wilno-w-gdansku-centrum-sztuki-wspolczesnej-laznia-gdansk/

http://www.wilnowgdansku.pl/category/spotkania-autorskie/

 

 

Nuotraukos autorius: Festiwal „Wilno-Gdansk"

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-05 10:28
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media