2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuviškų filmų programa vieši Izraelyje

2014-09-05
 
 

Izraelyje prasidėjo lietuviško kino dienos. Kino gerbėjai pakviesti susipažinti su šešiais lietuvių kūrėjų filmais. Lietuviški filmai Tel Avivo, Haifos ir Jeruzalės filmotekose bus rodomi iki  rugsėjo11 dienos.

„Labai vertiname bendradarbiavimą su trijų pagrindinių Izraelio miestų filmotekomis ir jų parodytą susidomėjimą lietuvišku kinu. Tikimės, kad ši programa leis Europos kino gerbėjams Izraelyje geriau susipažinti su lietuvišku kinu ir jį pamėgti. Tuo pačiu tai galimybė paskatinti kūrėjų ir gamintojų bendradarbiavimą", -  sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Kino dienų atidarymas įvyko Tel Avivo filmotekoje. Jo metu parodytas vaidybinis filmas „Ekskursantė", kurį pristatė filmo režisierius Audrius Juzėnas. Lietuviško kino dienų programoje taip pat bus parodytas rež. Igno Jonyno vaidybinis filmas „Lošėjas", rež. Manto Kvedaravičiaus dokumentinis filmas „Barzakh", rež.  Giedrės Žickytės dokumentinis filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją", rež. Algimanto Puipos vaidybinis filmas „Miegančių drugelių tvirtovė" ir rež. Ričardo Marcinkaus dokumentinis filmas „Galutinis tikslas".

Lietuviško kino dienas Izraelyje rengia Lietuvos kino centras, Haifos, Jeruzalės ir Tel Avivo filmotekos bendradarbiaudamos su Lietuvos Respublikos ambasada Izraelio valstybėje.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-05 10:08
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Filmai Internetu

2020-05-25 10:47

Gerų filmų scenarijus galite rasti mūsų tinkalypje, bei pasiūlyti savo, laukiame jūsų

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media