2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Stokholme pristatytas lietuvių kūrėjų meninis tyrimas

2014-12-10
 
 

Saulė Mažeikaitė-Teiberė

LR kultūros atašė Švedijoje

Fondo IASPIS, skirto vizualiniams menams bei tarptautiniam bendradarbiavimui remti, patalpose Stokholme buvo pristatytas lietuvių menininkų Ugniaus Gelgudos ir Neringos Černiauskaitės (Pakui Hardware) meninis tyrimas, pavadintas „Shapeshifter, Heartbreaker. On the Ecology of Algorithms".

Kaip naujos technologijos keičia ekonominius procesus ir fizinę realybę, taip pat ir žmogaus kūną? Atsižvelgiant į technologijų plėtros greitį, vienas ir tas pats objektas tampa ir kliūtimi, ir varikliu - šios ir kitos problemos, kaip ir santykiai tarp tikrovės, šiuolaikinių technologijų ir ekonomikos buvo analizuojami pristatyme-performanse.

Pristatant tyrimą buvo remiamasi „High Frequency Trading" (prekybos platforma, panaudojanti galingus kompiuterius dideliam kiekiui užsakymų perdavimui), vadinamųjų „technologinių protezų", skaitmeninio materialumo bei kitais pavyzdžiais.

IASPIS kvietimu menininkai Ugnius Gelguda ir Neringa Černiauskaitė (Pakui Hardware) tris mėnesius viešėjo menininkų rezidencijoje Malmėje, o šis tyrimas yra  rezidencijoje vykdytos veiklos dalis. Menininkų darbai taip pat šiuo metu eksponuojami Malmės Moderna museet veikiančioje Švedijos ir Baltijos šalių šiuolaikinio meno parodoje „Society Acts. The Moderna Exhibition".

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-12-10 10:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media