2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvos fotografo Gyčio Skudžinsko paroda Zingste (Vokietija)

2015-03-29
 
Gytis Skudžinskas

Gytis Skudžinskas

 

Gabrielė Žaidytė

LR kultūros atašė Vokietijoje

Š.m. balandžio 3 d. šiaurės Vokietijos pajūrio mieste Zingst, kuris Vokietijoje žinomas kaip fotografijos erdvė, galerijoje „Galerie Villa Ruh", atidaroma žinomo Lietuvos fotografo Gyčio Skudžinsko personalinė paroda „Tyla".

Ciklo „Tyla" darbai eliminuoja orientacinius erdvės ir laiko parametrus. Šiuos darbus jungia siekis kalbėti apie perpildytą atvaizdo reprodukcijų rinką, informacijos kiekius fotografijoje, vizualumo bei jo suvokimo ir įsisavinimo įpročius.

Cikle „Tyla" fotografijos esti be įvykio ar pranešimo, naikina regėjimo kaip greito pažinimo galimybę ir aktualizuoja bei tiria suvokėjo vaizduotės įpročio ir inercijos trajektorijas. Pasak tetrologės Gitanos Gugevičiūtės „fotomenininkas Gytis Skudžinskas provokuoja tyla: jos sąvoka, įtampa, jos ilgesiu, jos galima raiška - haliucinuojančiomis tikrovės atplaišomis, nepajudinamu spengimu, įkyria monotonija, inercija, begalybe, izoliacija, fragmentiškumu; nesocialia, nematerialia fotografija; fotografija „be įvykio". O fotografijos knygų ekspertas Douglas Stockdale šios darbus sieja su septintojo dešimtmečio amerikietiška minimalistine color field tapyba.

Fotografijų ciklo „Tyla" darbai jau rodyti Lietuvoje, Ukrainoje, Rusijoje, Prancūzijoje ir Slovakijoje.

Gytis Skudžinskas dirba vizualiųjų menų, garso meno ir medijų meno srityse. Gimė 1975 m. 1999-2003 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje, Klaipėdos vizualiojo dizaino katedroje. Nuo 1999 m. dalyvauja grupinėse parodose, o nuo 2001 m. kuravo įvairius vizualaus meno projektus Vakarų Lietuvoje. Nuo 2006 m. Lietuvos fotografų sąjungos narys. 1995-2005 dalyvavo meno akcijų grupės SaliKApalikau (aka ensemble SP) veikloje.

Savo darbuose menininkas naudoja įvairias išraiškos formas - fotografiją, piešimą ir instaliaciją. Pastaruoju metu dažniau renkasi fotografiją - būdą konstruoti vaizdą, kuris ne tik leidžia sukurti meno kūrinį, bet ir sulieti prezentaciją su autentiškos dokumentikos atspalviu.

Paroda surengta bendradarbiaujant Galerie Villa Ruh (Zingst) ir STP Galerie (Greifswald).

Parodos organizatoriai: STP Galerie, Galerie Villa Ruh, LR kultūros atašatas Vokietijoje.

Parodos partneris: Lietuvos kultūros institutas.

Parodos atidarymas galerijoje „Galerie Ruh" balandžio 3 d. 14 val.

Paroda veiks iki gegužės 15 d.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-03-29 11:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media