2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvos ambasadoje Varšuvoje pristatytos dvi istorinės knygos lenkų kalba

2014-11-02
 
Sigita Maslauskaitė-Mažylienė

Sigita Maslauskaitė-Mažylienė

 

Lietuvos ambasadoje Varšuvoje buvo pristatytos dvi Lietuvos autorių knygos lenkų kalba: Sigitos Maslauskaitės-Mažylienės "Šventojo Kazimiero atvaizdo istorija XVI-XVIII a."  ir  Vytauto Ališausko sudaryta "Krikščionybės Lietuvoje istorija".

Pradėdamas renginį paskirtasis Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Šarūnas Adomavičius pasidžiaugė, kad Lietuvos užsienio reikalų ministerijos dėka šios svarbios knygos pasiekė Lenkijos skaitytojus.

Menotyrininkė, Bažnytinio paveldo muziejaus Vilniuje direktorė Sigita Maslauskaitė-Mažylienė tyrinėja bažnytinį meną. Jos knyga atskleidžia savotišką atvaizdų ir tekstų dialogą, iš kurio per šimtmečius iškilo Šventojo Kazimiero paveikslas - gerbiamo Nyderlanduose ir Prancūzijoje, Palermo patrono, kilmingųjų idealo, pavyzdžio krikščioniškiesiems valdovams, bet svarbiausia - šventojo Lietuvos gynėjo.

Filosofas, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kultūros tyrinėtojas, diplomatas, kultūrinių žurnalų Vilniuje autorius, redaktorius ir leidėjas Vytautas Ališauskas kartu su grupe Lietuvos istorikų parengė krikščionybės istorijos Lietuvoje metmenis: nuo karaliaus Mindaugo krikšto iki XXI amžiaus. Tai pasakojimas apie krikščioniškų bažnyčių Lietuvoje istoriją, garsius krikščionis, dariusius įtaką savo šalies istorijai ir tuos, kurie per šimtmečius gyveno panirę į krikščionybę savo laikmečiu: parapijose, vienuolynuose ir bendruomenėse.

Pristatyme dalyvavo didelė grupė Lenkijos meno istorikų, baltistikos studentų, meno mylėtojų. Po renginio buvo galima įsigyti pristatytas knygas, pabendrauti su jų autoriais.

 

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2451

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-11-02 10:41
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media