2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Emilija Škarnulytė – „Future Generation Art Prize 2019“ laimėtoja

2019-04-10
 
Kijevo „PinchukArtCentre" paskelbė „Future Generation Art Prize" konkurso laimėtojus. Pagrindinio prizo laimėtoja tapo vizualinių menų atstovė, filmų kūrėja Emilija Škarnulytė (Lietuva). Dviejų specialiųjų prizų laimėtojai - „Cooking Sections" (JK) ir Gabrielle Goliath (PAR).
Apdovanojimas buvo palydėtas atrankos komisijos komentaru: "Emilijos Škarnulytės darbas "t½" rėmėsi plataus masto ir nuodugniais tyrimais, kurie buvo nuosekliai ir užtikrintai perkelti į kūrinį. Komisija įvertino hipnotizuojantį darbo mastą, ritmą ir tempą, o kartu ir gebėjimą tiksliai valdyti didžiules laiko apimtis. Vaizdo priemonių naudojimas išplečiamas į daugialypes patirtis, paliečiant daugelį svarbiausių žmonijos problemų, kurios dažnai lieka neišsakytos. Darbe nėra atviros didaktikos, jis atviras ir poetinis, tuo pačiu keliantis esminius klausimus apie tai, iš kur mes kilome, kas esame ir kur galime atsidurti."
Konkursas „Future Generation Art Prize" organizuojamas kas dveji metai, juo siekiama atrasti ir įvertinti jaunosios kartos kūrėjus bei suteikti jiems ilgalaikę paramą. Apdovanojimą 2009 m. įsteigė Viktoro Pinčuko fondas (Victor Pinchuk Foundation). Per savo gyvavimo laikotarpį šis apdovanojimas suteikė galimybę daugiau nei 80 menininkų išplėtoti jų kūrybines idėjas arba sukurti naujus darbus.
Pagrindinis prizas sudaro 100 000 USD, iš kurių 40 000 menininkas privalo investuoti į savo kūrybinę veiklą. Be to, konkurso vertinimo komisija savo nuožiūra gali skirti iki 5 papildomų apdovanojimų, kurių bendra suma sudaro 20 000 USD. Šiais apdovanojimais siekiama paskatinti jaunųjų talentų meninę raidą.
2019 m. į konkurso finalą pateko 21 menininkas iš 17 šalių. Nuo gegužės 9 d. iki rugpjūčio 1 d. visi finalinėje atrankoje dalyvavę darbai bus eksponuojami 58-toje tarptautinėje Venecijos meno bienalėje.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-10 17:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media