2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Berlyne pristatyta grafinė novelė „Sibiro haiku“

2019-09-21
 
Berlyno tarptautiniame literatūros festivalyje „Graphic Novel Day" rugsėjo 15 dieną pristatyta iliustratorės Linos Itagaki ir rašytojos Jurgos Vilės grafinė novelė „Sibiro haiku". Be lietuvių, savo kūrinius čia pristatė kūrėjai iš Austrijos, Belgijos, Italijos, Čekijos, Vengrijos ir Ispanijos. Renginyje žiūrovai galėjo susipažinti su autorėmis, sužinoti apie knygos kūrimo užkulisius, darbo eigą, skaitytojų reakcijas Lietuvoje ir užsienyje. „Sibiro haiku" vokiečių kalba pasirodys kitų metų pavasarį.
Tarptautinis Berlyno literatūros festivalis vyksta 19-ąjį kartą. Jame pristatomos šiuolaikinės literatūros tendencijos, dalyvauja žymiausi autoriai, poetai, žurnalistai ir mąstytojai iš viso pasaulio. Tai vienas žymiausių Europos literatūros festivalių, sukviečiantis ne vien kūrėjus, bet ir kritikus, leidėjus, agentus, literatūros mylėtojus. Renginyje vyksta ne tik naujausių kūrinių suaugusiesiems bei vaikams pristatymai, bet ir diskusijos aktualiomis politinėmis, socialinėmis, mokslinėmis, istorinėmis temomis. Programoje „Atmintie, kalbėk" pristatoma praeitų amžių žinomų ir pamirštų rašytojų kūryba.
Knyga „Sibiro haiku" apdovanota Tarptautinės vaikų ir jaunimo knygos asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus Prano Mašioto premija už geriausią 2017 metų vaikų ir paauglių knygą. Gražiausios 2017 metų knygos konkurse dailininkei L. Itagaki skirta pagrindinė premija už inovatyvų aktualios temos pateikimą, taiklų šrifto panaudojimą, jo dermę su įtaigiomis iliustracijomis. Knyga taip pat pateko į kūrybiškiausių 2017 metų knygų dvyliktuką.
Renginio partneris - Lietuvos kultūros institutas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-21 12:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media