2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Vilniuje mirė spaustuvininkas, kultūros mecenatas Petras Kalibatas

2019-04-29
 
Petras Kalibatas

Petras Kalibatas

Balandžio 28 dieną, sekmadienį po ilgos ir sunkios ligos Vilniuje mirė spaustuvininkas, leidėjas ir kultūros mecenatas 71 metų Petras Kalibatas. 
Iš Anykščių rajono kilęs P. Kalibatas Rusijoje, tuometiniame Leningrade, dabartiniame Sankt Peterburge, studijuodamas neakivaizdžiai įgijo inžinieriaus geologo specialybę. 
Lietuvai iškovojus nepriklausomybę, jis ėmėsi knygų leidybos verslo. 1994 metais P. Kalibatas įkūrė savo spaudos ir leidybos įmonę „Petro ofsetas". Bendrovės spausdintos knygos pelnė ne vieną apdovanojimą. Įmonės išleista Pauliaus Normanto knyga „Baltas" įrašyta į šalies rekordų knygą kaip ilgiausia lankstytina knyga Lietuvoje, o atkurti Kristijono Donelaičio „Metų" ir Martyno Mažvydo „Katekizmo" kūriniai buvo pirmieji faksimiliniai leidiniai šalyje. 
P. Kalibatas daugelį metų buvo Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto kasmetinės premijos už kūrybiškiausią metų knygą mecenatas, įvairių kultūros leidinių bei šalies poligrafijos sektoriaus rėmėjas, Pasaulio anykštėnų bendrijos leidybos projektų organizatorius, šios bendrijos garbės narys, taip pat Lietuvos spaustuvininkų asociacijos tarybos narys bei Knygotyros ir dokumentotyros instituto įkurtos Knygos kolegijos pirmininkas. 
P. Kalibatas šiais metais apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai" medaliu. 
Lietuvos visuomenė neteko aktyvaus kultūros veikėjo, kultūros mecenato. 
Reiškiame nuoširdžią užuojautą P. Kalibato giminėms ir srtimiesiems.
 
 Atsisveikinimas su velioniu vyks balandžio 30 d. nuo 10.00 iki 21.00 val. Vilniaus laidojimo rūmų 1-ojoje šarvojimo salėje, Olandų g. 22. Urna išnešama gegužės 1 d. 11.00 val.

 

 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-05-01 09:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media