2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė mūsų kolega Jonas Dainius Ručinskas

2020-10-03
 
 Jonas Danius Ručinskas

Jonas Danius Ručinskas

Vytautas Žeimantas

 

 

Vilniuje 2020 spalio 2 dieną po ilgos ir sunkios ligos (diabetas) mirė ilgametis LŽS Vilniaus skyriaus narys, geras mūsų kolega Jonas Dainius Ručinskas.
Kolega Dainius gimė 1938 m. birželio 6 dieną Kelmėje. Tačiau nemažą savo gyvenimo dalį praleido Šiauliuose, kuriuos tikrai pamilo, daug apie šį miestą rašė.
1957 metais jis baigė Šiaulių darbo jaunimo vidurinę mokyklą. Dar besimokydamas dirbo Šiaulių rajono laikraštyje "Leninietis", rašė apybraižas į žurnalus "Jaunimo gretos", "Mūsų žodis". 
1959-1969 metais studijavo Vilniaus pedagoginiame institute Lietuvių kalbą ir literatūrą, dirbo instituto laikraščio "Tarybinis pedagogas" atsakingu sekretoriumi. 
1965 m. buvo Šiaulių miesto laikraščio "Raudonoji vėliava" kultūros skyriaus vedėjas. Vėliau apsigyveno Vilniuje. Nuo 1976 m. dirbo Laikraščių ir žurnalų susivienijimo "Periodika" konsultantu, Vietinės pramonės ministerijos leidybos biuro vyr.redaktoriumi, išleido apie 60 leidinių apie šalies kultūros įstaigas, pramonės įmones. 
1978 m. Vilniaus universitete baigė žurnalistiką ir net 36 metus (1976-2012) dirbo Eltos korespondentu. Daugiausia rašė žemės ūkio, gamtos apsaugos, teisėsaugos temomis.
Kolega Dainius ypač domėjosi aplinkosauga, jam labai rūpėjo Lietuvos gamta, jos išsaugojimas. Jis buvo vienas iš žurnalistų klubo A (Aplinkosauga) įsteigimo iniciatorių ir signatarų. Kartu su kolega Dainiumi ir kitais klubo A nariais daug teko pakeliauti po Lietuvą, domėtis gamtosaugos problemomis, apie tai rašyti. Kolega Dainius, kol jam leido sveikata, A klubo veikloje buvo labai aktyvus ir kūrybingas. 
Į LŽS buvo primtas 1970 metais, ir visą laiką aktyviai dalyvavo sąjungos veikloje. Pastaraisiais metais daug rašė į LŽS svetainę. Buvo bene aktyviausias šios svetainės autorius. 2008 m. buvo apdovanotas medaliu "Už nuopelnus žurnalistikai".
2009 m. tapo Respublikinio Susisiekimo ministerijos konkurso laureatu. 
Lietuvos žurnalistų šeima neteko gabaus ir darbštaus kolegos, aktyvaus aplinkosaugininko, gero bičiulio.
Reiškiame nuoširdžią užuojautą kolegos Dainiaus šeimai ir artimiesiems.
Atsisveikinimas - spalio 4 d. nuo 16 val. iki 21 val. Laidojimo paslaugų centre Kalvarijų 329 (šalia Vilniaus šv. Kryžiaus atradimo (Kalvarijų) bažnyčios). Urna išnešama pirmadienį, spalio 5 d., 12 val. Bus laidojamas Sudervės kolumbariume. 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-10-18 13:43
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Jonas

2020-10-29 20:27

Ilsėkis ramybėje, mielas mano geras drauge Dainiau. Aš tavęs nepamiršiu niekad. Gili užuojauta šeimai

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Aldona Armalė

2020-10-03 19:18

Ta ypatinga žmonių grupė - buvę bendradarbiai - vis mažėja ir kaskart skaudžiai nudiegia širdį sužinojus tą nelemtą, netikėtą, kaskart netikėtą žinią. Su Dainium Ručinsku susipažinau pradėjusi dirbti ELTOJe. Visada buvo draugiškas, pašaipus. Jis toks ir liks atmintyje. Žemietis- kelmiškis.
Nuoširdi užuojauta jo mielai žmonai, dukrai ir visiems artimiesiems. Stiprybės Jums.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Gražina irJuozas Stasinai

2020-10-03 13:22

Skausminga žinia šį ankstyvą rudens rytmetį pasitiko mūsų šeimą: savo gyvenimo kelią baigė Šalyje plačiai žinomas žurnalistas Dainius Ručinskas.
Gaila, labai gaila, kad netekome Dainiaus - žmogiškai šiltos, jautrios ir kūrybingos asmenybės.
Klausiame savęs - ar galime šią valandą lyginti mūsų pergyvenimo jausmą su tuo jausmu,kurį patiria Velionies šeima ir Jo artimieji. Jiems siunčiame nuoširdžiausios užuojautos singnalą linkėdami begalinės ištvermės. Tegul Dainiaus palaikus lengvai priglaudžia brangioji Lietuvos žemelė.
Ilsėkis Dainiau, garbingai praėjęs Kūrėjo Tau skirtą gyvenimo kelią .

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media