2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė žurnalistas Vytautas Bačius

2020-03-13
 
Vytautas Bačius

Vytautas Bačius

2020 m. kovo 11 dieną, Vilniuje, eidamas 88 metus, mirė filologas, televizijos žurnalistas Vytautas Bačius.
Vytautas Bačius gimė 1932 m. balandžio 20 d. Paškonyse, Ukmergės apskrityje. 1952 m. baigė Ukmergės 2-ąją vidurinę mokyklą, 1957 m. - Vilniaus universiteto Istorijos-filologijos fakultetą.
1962-1976 m. buvo Lietuvos radijo ir televizijos komiteto Paskutiniųjų žinių redakcijos korespondentas, vyresnysis redaktorius, „Dienos reportažų" laidos organizatorius ir vedėjas. 1976-1981 m. buvo Eltos ir TASS korespondentas, Eltos apžvalgininkas. 1981-1993 m. - Lietuvos radijo ir televizijos komiteto Radijo propagandos redakcijos darbuotojas. Rengė ir vedė laidas „Ekonomikos komentarai", „Studija", „Vilnius ir vilniečiai". 
1993-1994 m. buvo UAB „Baltijos televizija" redaktorius, nuo 1994 m. - TV3 (buv. Tele-3) žinių skyriaus reporteris, direktorius. 
2013 metais išleido romaną "Sutripti metai".
"Kovo 12 dieną Vilniaus laidojimo namuose atsisveikinome su laisvės kovų dalyviu, Lietuvos Laisvės Kovotojų Sąjungos, Ukmergės vidurinėje mokykloje veikusios jaunimo pogrindinės organizacijos „Lietuvos patriotas" nariu Vytautu Bačiumi, - portale www.alkas.lt rašo Jonas Burokas. - Jis visą dešimtmetį rašė romaną „Sutrypti metai". Knyga pasirodė 2013 metais, joje buvo nušviesta Lietuvos partizanų, jaunimo patriotinių organizacijų drąsi kova prieš okupantus, vietinius kolaborantus. Knyga buvo pristatyta Ukmergėje ir sulaukė didelio skaitytojų susidomėjimo. Atminčiai jis užrašė ir man tokią dedikaciją: „Žemieti, tikiu, kad nepailsi nuolat kurstydamas Tėvynės meilės židinį." Laidojimo salėje buvo velionio artimieji. Gražiai giedojo giesmininkai, smuiko garsai jautriai lietė susirinkusių jausmus. Likus dešimčiai minučių iki velionio išlydėjimo įėjo Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios klebonas Vytautas Rapalis. Visi nuščiuvo, bet jis ramiai pasakė: „Tęskite - juk taip gražiai giedate." Baigus giesmes klebonas tarė labai gražius žodžius apie velionį, jo nueitą garbų gyvenimo kelią. Bekalbant jo akyla akis užkliuvo ties trispalviu, kukliu krepšeliu, ant kurio buvo užrašas „Liūdi Lietuvos Laisvės Kovotojų Sąjunga". Tai davė Jam akstiną mintimis prisiminti apie kilnią ir garbingą laisvės kovotojų ir velionio kelią, ir tuo pačiu mane sugrąžino į prieš 70 metų vykusius įvykius, apie Ukmergės gimnazistų organizaciją „Lietuvos patriotas".
Lietuvos žurnalistų šeima neteko gero kolegos, redaktoriaus, Lietuvos patrioto.
Reiškiame nuoširdžią užuojautą velionio giminėms ir artimiesiems.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-05-07 12:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media