2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Netekome žurnalistės ir menotyrininkės Vidos Savičiūnaitės

2011-11-21
 
Vida Savičiūnaitė, asmeninio archyvo nuotr.

Vida Savičiūnaitė, asmeninio archyvo nuotr.

Penktadienį po ilgos ir sunkios ligos mirė žinoma žurnalistė, menotyrininkė teatrologė, vertėja, pedagogė ir visuomenininkė Vida Savičiūnaitė. Jai tebuvo 55-eri.
 

Anykščių žemėje gimusi, kūrybines galias Vida ugdė gyvendama Kaune. Sovietmečiu baigusi studijas Leningrado (dabar Sankt Peterburgo) valstybiniame teatro, muzikos ir kino meno institute, dirbo Kauno lėlių ir dramos teatruose, „Kauno laiko" ir „Lietuvos ryto" dienraščiuose, buvo profesionalių Kauno teatro apdovanojimų „Fortūna" vertinimo komisijos pirmininkė.


Ji taip pat vedė profesinio meistriškumo kursus jauniesiems menotyrininkams, stažavosi įvairiose užsienio šalyse, spausdino straipsnius teatro tema Lietuvos ir Rusijos periodikoje, parašė ir išleido monografinių leidinių bei bukletų teatro tema, taip pat išvertė apie 10 veikalų Lietuvos teatrams.


1994 m. Lietuvos teatrai V. Savičiūnaitę išrinko viena iš trijų geriausių Lietuvos teatro kritikų. 2000 m. žurnalistė buvo apdovanota Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus metinio konkurso „Geriausias metų projektas" geriausio architektūros žurnalisto prizu. 2005 m. už iniciatyvumą, kuriant Kauno menininkų interneto svetainę Kamane.lt, V. Savičiūnaitė buvo apdovanota Kauno miesto savivaldybės „Stikline plunksna". 2008 m. žurnalistė pelnė Bažnyčios kronikos fondo apdovanojimą už sąžiningą žurnalistinę veiklą, vertybiniu žvilgsniu aprėpiant kultūrinius įvykius bei korektiškai atspindint Bažnyčios gyvenimo viešąją raišką, už nuoseklų profesinės etikos puoselėjimą.


V. Savičiūnaitė taip pat du kartus laimėjo Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos konkursą ir gavo valstybinę stipendiją (2002, 2007 m.).


Mirė 2011 m. lapkričio 17 d. Kaune. Palaidota Viešintų senosiose kapinėse prie artimųjų.

 

Informacija www.anykstenai.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-11-21 10:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media