2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Ketvirtadienį Jordanijoje mirė vienas iš laidos „Dviračio šou“ kūrėjų Gintaras Ruplėnas

2014-06-12
 
Gintaras Ruplėnas

Gintaras Ruplėnas

 

Vytautas Žeimantas

Ši žinia buvo visiems netikėta, tarsi žaibas iš giedro dangaus:  ketvirtadienį Jordanijoje mirė žinomas Lietuvos TV laidų prodiuseris, verslininkas bei laidų vedėjas, vienas iš garsiosios  laidos „Dviračio šou" kūrėjų Gintaras Ruplėnas.

G. Ruplėnas kūrė „Dviračio šou" laidą nuo pat LNK televizijos įsteigimo 1995-aisiais, pastaruoju metu laidą rodė LNK grupės televizijos kanalas BTV.

Nelaimė įvyko atostogaujant. Iš pradžių G.Ruplėnas su bičiulių ir pažįstamų draugija viešėjo Izraelyje. Vėliau bendrakeleiviams grįžus į Lietuvą, jis su žmona Dalia tęsė kelionę Jordanijoje. Šioje Artimųjų Rytų valstybėje ir nutiko nelaimė. Pirminiais duomenimis, birželio 12 dieną šiam palyginus jaunam vyrui viešbutyje sustojo širdis.

Šių metų vasarą, rugpjūčio 25 dieną G. Ruplėnas būtų šventęs 50 metų jubiliejų.

G. Ruplėnas -. Gimė 1964 m. rugpjūčio 25 d. Vilniuje. 1993 m. baigė Vilniaus universiteto Teisės fakultetą. Įgijo teisininko diplomą, tačiau pasuko šou verslo link. Nes kartu su Arūnu Valinsku bei Valdu Vižiniu jau studijų metais pradėjo aktyviai koncertuoti bei dalyvavo akademinėje saviveiklos veikloje.

Nuo 1986 m. G. Ruplėnas dirbo šou grupėje „Dviratis", nuo 1993 m. darbavosi televizijos laidose „Dviračio šou", „Dviračio žynios" ir „Pusę per pusę". Populiariąją laidą „Dviračio šou" G. Ruplėnas kūrė su kolegomis Haroldu Mackevičiumi ir Vytautu Šerėnu.

1995 m. užėmė radijo stoties „Radiocentras" programų direktoriaus pareigas.

Vyras buvo sportiškas. Vienas jo pomėgių - tenisas. Ne kartą G. Ruplėnas dalyvavo įvairiuose teniso turnyruose.  Ruplėnų šeimoje auga du vaikai: 24 metų sūnus ir 15-metė dukra.

„Esu sukrėstas žinios ir negaliu atsigauti", - sako G.Ruplėno kolega Vytautas Šerėnas, kuris šiuo metu yra užsienyje.

Sužinojęs apie nelaimę žurnalistas Andrius Tapinas vienas pirmųjų pareiškė užuojautą socialiniame tinkle: „Visiškas šokas. Nesuvokiama protu. Puikus humoristas, kovingas mano teniso partneris, nuostabus ir geras žmogus. Labai labai jo trūks...  Didžiausia užuojauta visiems artimiesiems ir draugams."

LNK televizijų grupės kolektyvas yra sukrėstas ilgamečio televizijos laidų kūrėjo Gintaro Ruplėno mirties ir reiškia gilią užuojautą vyro šeimai, draugams, artimiesiems ir visiems, kurie vertino jo talentą.

„Netekome atviro, nuoširdaus, kūrybiško žmogaus, puikaus humoristo, - sako LNK generalinė direktorė Zita Sarakienė.- Tai didelė netektis ne tik mūsų kolektyvui, bet ir visiems, kurie žavėjosi Gintaro talentu. Gintaras buvo išskirtinė asmenybė, vienas tų, kurie padarydavo didelį darbą ir likdavo už kadro. Kalbant apie Gintarą Ruplėną sunku kalbėti būtuoju laiku. „Dviračio šou" laida, kurios vienas kūrėjų  buvo Gintaras Ruplėnas, per pastaruosius dešimtmečius tapo humoro klasika, humoro etalonu, gero humoro sinonimu.  Reiškiu gilią užuojautą Gintaro šeimai ir jo kolegoms Haroldui Mackevičiui, Vytautui Šerėnui,  visam „Dviračio šou" kolektyvui".

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-06-13 07:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media