2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė žurnalistas Aloyzas Stasytis

2016-04-08
 
Aloyzas Stasytis

Aloyzas Stasytis

 

Liepos 7 dieną Vilniuje mirė žurnalistas Aloyzas Stasytis.

Aloyzas Stasytis gimė ir vaikystę praleido Pajūralio kaime. Sportas, dainavimas, žurnalistika - tai tik trys pagrindinės, bet ne vienintelės šio veiklaus žmogaus darbo ir pomėgio sritys.Fotografija - vienas iš daugelio pomėgių.
Dar besimokydamas mokykloje, jis susidomėjo sportu. Dirbdamas fizinio lavinimo mokytoju, A. Stasytis pramoko groti akordeonu ir išvažiavo mokytis į Vilnių. Porą metų pasimokęs Vilniaus kultūros mokykloje (dabar Vilniaus konservatorija), vėliau - Tallat Kelpšos aukštesniojoje muzikos mokykloje, 1963 m. A. Stasytis tapo Lietuvos valstybinio televizijos ir radijo choro artistu. Su choru autorius išmaišė didelę dalį Rusijos, net Uralą, Vakarų ir Rytų Sibirą, Tolimuosius rytus.
Be darbo TVR chore, A. Stasytis buvo tada populiaraus Televizijos ir radijo vyrų okteto narys, dainavo ir vadovavo dar dviems vyrų ansambliams, priklausė „Planetos" fotoklubui, kur su keliais draugais kartu ruošdavo fotografijų parodas, vadovavo Vilniaus kulinarijos mokyklos fotobūreliui. Pats žaidė Lietuvos radijo ir televizijos komiteto krepšinio, tinklinio ir stalo teniso komandose. A. Stasytis dainavo Operos ir baleto teatre, taip pat vokaliniame trio „Diemedis".
A.Stasytis dirbo Kūno kultūros ir sporto departamento atstovu spaudai ir dalyvavo sporto konferencijose, pasitarimuose, užsienio svečių priėmimuose, olimpinių, pasaulio ir Europos čempionų apdovanojimų ceremonijose pas Lietuvos Respublikos Prezidentą, Vyriausybės rūmuose, Seime, teikė informaciją žiniasklaidai, pats rašė ir fotografavo.

Jis aktyviai bendradarbiavo sporto laikraščiuose, rašė į "Lietuvos sportą", "Sportą". Kūryba skelbta žurnalistų poezijos almanache "Sušvieski, saulė" (2014).

Jis buvo vienas iš pirmųjų Šilalės kraštiečių draugijos Vilniuje steigėjų, aktyvus jos dalyvis, daugelio kultūrinių iniciatyvų palaikytojas ir vykdytojas. Už visuomeninę, kultūrinę veiklą apdovanotas Šilalės rajono savivaldybės „Auksinės gilės" premija,  Šilalės kraštiečių draugijos padėkos raštais, jubiliejiniu draugijos medaliu, pagerbtas Lietuvos žurnalistų sąjungos nominacijomis ir padėkomis.

Laimingi tie, kuriems teko pažinoti Aloyzą Stasytį. Jis, džiaugdamasis ir aprašydamas kitų kūrėjų ir  sportininkų pasiekimus, pats liko mūsų visų ir Lietuvos atmintyje.

Velionio lankymas šeštadienį nuo 15 val. Pašarvotas laidojimo namuose, esančiuose už Šv. Petro ir Povilo bažnyčios.

Mišios šeštadienį 18 val. Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje.

Urna išnešama sekmadienį 13 val.  Laidojimas Kairėnų kapinėse.

Reiškiame nuoširdžią užuojautą velionio giminėms ir artimiesiems.

Lietuvos žurnalistų sąjunga

Šilalės kraštiečių draugija Vilniuje

Lietuvos radijas ir televizija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-04-09 12:34
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

zuzis

2016-04-11 10:01

Tai mano tėčio brolis. Jo sugebėjimas "iš nieko" (jis pats tai sakydavęs) sukurti puikių kupletų apie jubiliatus, varduvininkus ir t.t
Beje, tai mano pirmasis fotografijos mokytojas :)
Tik va: Tinklapio administratorius mirties datą įrašė 07.07. Pataisykite į 04.07 :(

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Albertas

2016-04-10 08:43

Pažinojau Aloyzą kaip puikų žmogų - žurnalistą, menininką, apdovanotą įvairiais talentais. Ypač mane patraukė jo kaip žurnalisto ir fotomenininko darbai, mokėjimas nuotaikingai bendrauti, o kartu išlikti kukliu, dėmesingu draugu ir pašnekovu. Užjaučiu šeimą, artimuosius, kolegas, visus ,kurie pažinojo Aloyzą, tapo jo talentų sklaidos liudininkais.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media