2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Premjera! TV3 eteryje – Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou“

2018-01-20
 
Vasario 16-ąją Lietuva švęs savo 100 metų jubiliejų. Norėdama prisiminti didingą mūsų šalies ir viso pasaulio šimtmečio istoriją, TV3 televizija pristato naują projektą -„Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou". Žiūrovai bus kviečiami pasinerti į įdomiausia kelionę per mūsų visų istoriją. Lietuvos 100-mečiui skirtame projekte bus prisiminti visi prabėgę dešimtmečiai ir tai, kas juose buvo linksmiausia bei svarbiausia.
Kiekvienoje laidoje tarpusavyje varžysis du dešimtmečiai. Laidą ves populiariausi televizijos veidai - Mindaugas Stasiulis ir Marijus Mikutavičius, kurie pristatys besirungiančius dešimtmečius. Vedėjų duetą nuo galimų aršių konfliktų gelbės trečioji vedėja, kurią šou kūrėjai dar laiko paslaptyje. „Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou" bus savotiška kelionė laiku po Lietuvą ir visą pasaulį - norint sužinoti šimto metų istoriją, bus galima ją pamatyti ir prisiminti interaktyviai.
Kuris dešimtmetis įdomesnis spręs studijoje žaidimą stebintys 100 jaunų žiūrovų. Kaip jaunimas įvertins kažkam nostalgiją keliančius dešimtmečius? Kuris dešimtmetis jiems pasirodys įdomesnis ir vertas geriausiojo vardo?
TV3 televizijos vadovė Laura Blaževičiūtė įsitikinusi, kad „Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou" bus skirtas visiems - tiek patiems mažiausiems žiūrovams, jų tėvams ir seneliams. „Tai didžiulę išliekamąją vertę turintis projektas, kuriame svarbiausia ašimi taps mūsų šalies istorija. Tai būdas savo šalies šimtmetį paminėti linksmai, tačiau kartu prisimenant ir sužinant netikėčiausių detalių iš Lietuvos ir pasaulio istorijos. Manau, kad šis projektas bus tikras šviesulys šiais metais, kai minime tokią svarbią mūsų valstybei datą".
TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas projektą vadina labai naudingu ir, svarbiausia, visai nenuobodžiu istorijos vadovėliu: „Po Vasario 16-osios akto signatarų pasirašyto akto mes praėjome labai įdomų kelią. Buvo dar vieno mūsų tautos ir valstybės Nepriklausomybės kelio pradžia: buvo įsibėgėjimų, buvo tragedijų ir žvyrkelių ir pagaliau dabar esame autostradoje. Ši kelionė apima nedaug kartų, bet turėjo labai daug įvykių. Laikas bando užpūsti dulkėmis daug dalykų, todėl mūsų pareiga prisiminti svarbiausius mūsų tautai šimtmečio įvykius ir priminti mums visiems, kaip mes atrodėme ir atrodome pasauliniame kontekste. Neapsigaukite, nors šou pamatas - mūsų šalies istorija, nuobodu tikrai nebus. Kiekvienoje laidoje skambės tų metų ryškiausi muzikos hitai, netrūks šokių, madų, prikelsime to laikmečio legendas, sporto įvykius, atradimus, skaudžiausias ir linksmiausias istorijas".
Projektas primins ir Lietuvai svarbius išradimus, komikus, didžiausius to meto skandalus. Nepamiršti liks ir svarbiausi pasaulio istoriniai įvykiai, kurie lėmė mūsų šalies įvykius, šaliai svarbios istorinės asmenybės, kurios buvo nepelnytai primirštos.
„Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou" premjera - vasario 18 d. Pirmojoje laidoje trečiasis dešimtmetis (1920-1930) rungsis prieš aštuntąjį (1970-1980). Žiūrovams bus primintas estrados pradininkas Danielius Dolskis, skambės legendinės grupės „Queen" hitas, JAV pramoginis šokis „Čarlstonas" ir Lietuvoje sukurtas pramoginis šokis „Rylio". Taip pat bus prisimintos pirmosios žiemos olimpinėse žaidynėse, lietuvių disidentas, pagarsėjęs savo susideginimu protestuojant prieš sovietų valdžią Lietuvoje Romas Kalanta. Žiūrovai turės progą prisiminti pirmąjį lietuvišką miuziklą „Velnio nuotaka". Ir tai tik keletas akimirkų iš būsimos „Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou" premjeros.
„Geriausi mūsų metai. 100-mečio šou" - jau vasarį per TV3!
Justė Radzevičiūtė-Laugalienė
Komunikacijos vadovė
UAB All Media Lithuania
Kalvarijų g. 135, Vilnius LT-08221
Tel. +370 5 20 30 182
Mob. +370 673 19893
Faks. +370 5 20 30 103
www.tv3.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-01-20 12:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media