2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui – Kultūros forumas per LRT KLASIKĄ

2020-03-09
 
Minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį LRT KLASIKA rengia specialią „Ryto allegro" laidą - Kultūros forumą, kuris bus transliuojamas tiesioginiame eteryje kovo 10 d. nuo 7.05 val. ir kartojamas kovo 11 d. nuo 8.00 valandos.
Ar per trisdešimt nepriklausomybės metų tapome lygiaverte Europos šalimi? Kaip Lietuvos menininkai įsitvirtino Europos žemėlapyje? Kaip pasikeitė Lietuvos kultūros laukas per 30 metų? Kas šiandien daro didesnį poveikį - profesionalaus meno vertintojo recenzija ar socialinėje žiniasklaidoje influencerio paskelbta žinutė? Ar Lietuva turi kultūros politikos strategiją? Į šiuos šiandien aktualius klausimus LRT KLASIKA ieškos atsakymų kartu su žinomais Lietuvos kultūros pasaulio atstovais, menininkais, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatais.
„Trys dešimtys metų - ir daug, ir mažai. Svarbiausia, kad po ilgo laiko galime kurti ir kalbėti laisvai. Per tą laiką visas kultūros laukas be sustojimo evoliucionavo. Kita vertus, visi ieškojome ir tebeieškome savo tapatybės: kas mus daro išskirtinius, unikalius, atpažįstamus? Keliame vis daugiau klausimų - kaip norime, kad vystytųsi mūsų kultūra, aplinka, kaip suprantame ir priimame savo pačių praeitį? Forume klausime, kaip kultūros žmonės vertina nueitą kelią ir dabartinę situaciją, apžvelgsime ryškiausius praėjusio trisdešimtmečio įvykius ir reiškinius, būtinus sprendimus ir pokyčius ateičiai", - sako LRT KLASIKOS vadovas Julijus Grickevičius.
Kultūros forumas tiesioginiame LRT KLASIKOS eteryje - kovo 10 d.:
7.05 val. Ar per 30 metų tapome Europos dalimi? Pokalbis su filosofu Nerijumi Mileriu, Lietuvos šokio informacijos centro vadove Gintare Masteikaite, Vilniaus universiteto fizikos fakulteto dekanu Juozu Šulskumi. Pokalbį moderuos Birutė Rutkauskaitė ir Adomas Šimkus.
7.30 val. Koks buvo Lietuvos meno trisdešimtmetis, kokie pokyčiai mums yra svarbiausi? Diskusija su Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatais rašytoja Giedra Radvilavičiūte, režisieriumi Arūnu Mateliu, architektu Rolandu Paleku, dirigentu Modestu Pitrėnu. Pokalbį moderuos Jolanta Kryževičienė ir Julijus Grickevičius.
8.05 val. 10 meno kritikų ar 1 influenceris - kieno nuomonė mums rūpi labiau? Diskusijoje dalyvaus teatro kritikė Aušra Kaminskaitė, kūrybininkė Dovilė Filmanavičiūtė, tinklaraštininkas ir rašytojas Lukas Ramonas. Pokalbį moderuos Austėja Kuskienė ir Indrė Kaminckaitė.
8.30 val. Kultūros politika: misija neįmanoma? Diskutuos kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus vadovas Arūnas Gelūnas, Seimo narys Vytautas Kernagis. Pokalbį moderuos Alma Valantinienė ir Laima Ragėnienė.

 

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49
LT-03123 Vilnius
Tel. 8 5 236 3240
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-03-09 12:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media