2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT žodžio laisvės eksperimentas sulaukė įvertinimo Europoje

2020-05-22
 
Videosiužeto akimirka

Videosiužeto akimirka


Europos transliuotojų sąjunga (EBU) kasmetinius apdovanojimus „EBU Connect" šią savaitę išdalijo virtualiai - LRT žodžio laisvės eksperimento videosiužetas „Geriausio klipo, ilgesnio nei 60 s" kategorijoje laimėjo sidabro medalį.
Socialinio eksperimento, kurį LRT surengė pernai minėdama Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, metu nufilmuotame siužete atsiskleidžia tikrosios emocijos, kaip Lietuvos žmonės reaguoja į bandymus varžyti jų žodžio laisvę. Eksperimente dalyvavo įvairaus amžiaus savanoriai, kurie prieš TV kameras buvo prašomi išsakyti savo nuomonę įvairiais klausimais, o po to - ją pakeisti ir pasakyti visiškai priešingas išsakytai nuomonei mintis.
Šia kampanija LRT siekė atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad žodžio laisvė, vienas iš demokratijos pagrindų, yra didžiulė vertybė, bet ji nėra duotybė - už ją reikia ir verta kovoti.
„Mums tai yra svarbus tarptautinis įvertinimas. Svarbu, kad LRT iniciatyvas pastebi ir įvertina tarptautinė profesionalų bendruomenė, svarbu ir tai, kad tokiu būdu prisidedame prie Lietuvos vardo garsinimo", - sako LRT Komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė Rūta Putnikienė.
EBU kiekvienais metais renka geriausius Europos visuomeninių transliuotojų klipus ir anonsus. Šiais metais konkursui buvo pateikta daugiau nei 200 paraiškų, iš jų buvo atrinkti 65 darbai, kurie varžėsi 13 kategorijų. Daugiausia apdovanojimų šių metų „EBU Connect" sulaukė Jungtinės Karalystės transliuotojas BBC, gavęs 7 aukso ir sidabro medalius. Tarp apdovanotųjų LRT buvo vienintelis Baltijos šalių visuomeninis transliuotojas. Šių metų apdovanojimų ceremonija turėjo vykti Stokholme (Švedijoje), tačiau dėl COVID-19 pandemijos renginys buvo atšauktas.
Europos transliuotojų sąjunga vienija 70 narių 56 pasaulio šalyse. Lietuvos visuomeninis transliuotojas LRT EBU narys yra nuo 1993 metų.
Lietuvos visuomeninis transliuotojas LRT valdo 7 žiniasklaidos priemones ir veikia trijose žiniasklaidos platformose (radijas, televizija, internetas).

 

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-05-22 10:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media