2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT skelbia „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos startą

2018-10-04
 

 

Gruodžio 10-oji - diena, iki kada „Eurovizijoje" Lietuvai norintys atstovauti atlikėjai ir grupės bei dainų autoriai kviečiami teikti paraiškas dalyvauti nacionalinėje atrankoje. Kaip visada, atranką rengs ir transliuos LRT.  Nacionalinės atrankos koncertai prasidės iškart po naujųjų ir baigsis vasario 23 dieną - tądien finale paaiškės, ką Lietuva išsiųs į Izraelyje vyksiančią 64-ąją „Euroviziją".

„Neabejoju, kad per praėjusius metus Lietuvoje atsirado naujų vardų, gebančių pristatyti save didelei auditorijai. Tikrai turime ir dainų, galinčių pavergti ne tik Lietuvą. Abiejų kategorijų paraiškų - dainų autorių ir atlikėjų - laukiame jau nuo šiandien iki gruodžio 10-osios, o mes pažadame abi puses - ir dainas, ir atlikėjus - parodyti iš geriausios įmanomos perspektyvos", - kviečia LRT TV vyr. prodiuseris Audrius Giržadas.

Kaip ir ankstesniais metais, paraiškas dalyvauti nacionalinėje atrankoje gali teikti trijų kategorijų dalyviai: kūrinį siūlantys autoriai, atlikėjai be kūrinio; atlikėjai su kūriniu. Pasak A. Giržado, autoriai, pateikdami dainą, gali nurodyti atlikėją, kuris jo manymu būtų tinkamiausias atlikti tą dainą.

Reikalavimas dainoms - jos turi būti iki  šių metų rugsėjo 1d. niekur viešai neskambėjusios ir ne ilgesnės, negu 3 minučių. Dainas gali teikti ir užsienio autoriai, tuo tarpu atlikėjai turi būti Lietuvos piliečiai. Plačiau apie nacionalinės atrankos taisykles: https://www.lrt.lt/projektai/eurovizija/taisykles#skip

64-asis „Eurovizijos" dainų konkursas vyks Izraelyje, Tel Avive, gegužės 14, 16 ir 18 dienomis. Visus - abiejų pusfinalių ir finalo - koncertus tiesiogiai transliuos LRT.

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-10-04 17:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media