2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Grupei „The Roop“ pasirengti didžiajai „Eurovizijai“ LRT skirs 35 tūkst. eurų

2020-03-08
 
Nuotr. autorius: D. Umbrasas/LRT

Nuotr. autorius: D. Umbrasas/LRT

Už „Eurovizijos" nacionalinės atrankos žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes visa surinktų lėšų dalis, tenkanti LRT, yra skiriama atrankos nugalėtojams, grupei „The Roop" - iš viso beveik 20,3 tūkst. eurų (atskaičius PVM). Dar 15 tūkst. eurų (atskaičius PVM) nugalėtojų pasirodymui didžiosios „Eurovizijos" scenoje skirs pats visuomeninis transliuotojas LRT.
„Finale balsavo rekordinis žiūrovų skaičius per visą Eurovizijos dainų konkurso nacionalinės atrankos Lietuvoje istoriją. Toks palaikymas tikrai įkvepia - „The Roop" atranką laimėjo užtikrintai, o aktyviai balsuodami žiūrovai prisidėjo ir finansiškai prie mūsų atstovų būsimo pasirodymo Nyderlanduose. Žiūrovai, kurie nori finansiškai prisidėti prie Lietuvos dalyvių pasirengimo „Eurovizijoje", tai dar galės padaryti pervesdami lėšų tiesiogiai grupei", - komentuoja LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas.
Iš viso per 6 „Eurovizijos" nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!" laidas, kurios sausio-vasario mėnesiais buvo tiesiogiai transliuotos per LRT, žiūrovai, balsuodami už labiausiai patikusią dainą, atidavė daugiau nei 120 tūkst. balsų. Didžioji dalis jų, beveik 85 tūkst., buvo atiduoti vasario 15 d. Žalgirio arenoje Kaune vykusio finalo metu. Visos atrankos metu žiūrovų balsavimą skambučiais ir SMS žinutėmis stebėjo audito įmonės „Grant Thornton Baltic" atstovai.
„Yra nuostabu, kaip žmonės palaiko. Sulaukiame daug žinučių su klausimu, kur pervesti pinigus. Gauname pasiūlymų ir iš įmonių, kurios norėtų bendradarbiauti ir paremti „The Roop". Jau greitai paskelbsime informaciją, kaip galima palaikyti mus. Ačiū už tą meilę, kurią jaučiame labai stipriai", - sako grupės „The Roop" lyderis Vaidotas Valiukevičius.
„Eurovizijos" nacionalinę atranką laimėjusios dainos autoriams taip pat įteikta asociacijos LATGA 3 tūkst. eurų dydžio premija, dar 2 tūkst. eurų asociacija skyrė dainos aranžuotės tobulinimui. „The „Roop" dainos „On Fire" žodžių autorius yra pats grupės lyderis V. Valiukevičius, muziką jai sukūrė Robertas Baranauskas, Mantas Banišauskas ir V. Valiukevičius.
„Eurovizija" šiemet vyks gegužės 12-16 dienomis Roterdame (Nyderlanduose). Lietuvos atstovai pasirodys pirmajame pusfinalyje.
„Eurovizijos" nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!" finalą, vykusį Žalgirio arenoje Kaune, tiesiogiai transliavo LRT. Transliaciją per LRT TELEVIZIJĄ žiūrėjo kas ketvirtas Lietuvos gyventojas - apie 650 tūkst. žiūrovų. „Eurovizijos" nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!" finalo įrašą galima pasižiūrėti LRT mediatekoje: https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000093782

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49
LT-03123 Vilnius
Tel. 8 5 236 3240
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-03-30 14:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media