2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sukaktys, jubiliejai

*print*

Archyvas :: Vasario 16-osios proga šventinio makiažo idėjos, simbolizuojančios meilę Lietuvai

2020-02-18
 
Minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną makiažo meistrė Eglė Mankutė pristatė išskirtines šventinio makiažo idėjas, įkvėptas patriotizmo bei meilės Lietuvai. Anot meistrės, ryškios spalvos šiai dienai yra itin madingos, o keliaujant į Vasario 16-osios minėjimą originaliai pasipuošti galima ne tik su trispalve rankose.
Nors Eglė diplomuota kostiumo dizainerė, tačiau vizažu susižavėjo dar studijų laikais ir šiandien skaičiuoja daugiau nei dešimtmetį, kaip užsiima šiuo menu. Pamilus šią šaką ji atidarė makiažo studiją, kur ir kilo meilę Lietuvai simbolizuojančio makiažo idėja.
„Atidarius studiją makiažas su Lietuvos simbolika buvo pirmasis, kuriuo pasidalinome socialiniuose tinkluose. Vasario 16-oji yra labai smagi šventė, visi visaip nori prisidėti ir savaip ją paminėti. Su kolege ėjome į šiai dienai skirtą renginį ir norėjome turėti išskirtinį Lietuvos atributą, ne drabužį, ne vėliavą, o ant savęs. Taip ir gimė kasmetinis, tradicija jau tapęs Vasario 16-osios makiažas", - pasakoja Eglė.
Makiažų serijoje dominuoja trys pagrindinės Lietuvos trispalvės spalvos - geltona, žalia ir raudona. Ir nors darbuose susilieja ne tik vizažo įgūdžiai, bet ir mados grimo subtilybės, juos atlikusi meistrė pasakoja, jog daug sunkiau yra sugalvoti idėją, nei ją įgyvendinti.
„Sunkumai ateina iš to sugalvojimo ką kiekvienais metais padaryti naujo, jog tai nebūtų tik paprasta vėliavėlė ant žando, o būtų ir madinga, ir įdomu, ir nešiojama. Jog žmonės tiesiog norėtų eidami į Vasario 16-osios minėjimą įdomiau save pateikti. Turime klienčių, kurios akių pravedimus trispalvės spalvomis pasirenka eidamos ir į kitus renginius, skirtus svarbioms šalies šventėms paminėti", - teigia makiažo meistrė.
Nors raudonos lūpos yra nesenstanti klasika, vis tik, anot Eglės, klientės vis dažniau yra linkusios eksperimentuoti, rinktis netradicinius makiažų variantus, o šiai dienai ypač populiarėja ryškūs ir spalvoti akių pravedimai.
„Esu turėjusi klientę, kuri paprastam proginiam makiažui paprašė padaryti geltonas lūpas. Aš labai mėgstu išskirtinius makiažus ir kūrybingus sprendimus, esu už kitoniškumą. Ir šiaip ryškios spalvos makiaže dabar tikrai yra ant bangos ir pagal tendencijas spalvoti akių pravedimai tikrai yra mėgstami, populiarūs ir tikras šių metų trendas", - teigia meistrė.
Nors Eglė makiažais fotosesijų modelius puošia ir užsienyje, o vizažo paslapčių sėmėsi iš mados sostinės Paryžiaus, vis tik išskirtiniu būdu paminėti Lietuvai itin brangią šventę jai kilo iš viduje esančios didelės pagalbos ir meilės šiai šaliai.
„Esu patriotė, daug metų skautavau, ta organizacija taip pat labai ugdo meilę Tėvynei. Lietuva yra ta šalis, kur aš jaučiu laisvę kurti, kur kūryba yra vertinama, čia gyvena smagūs, gražūs žmonės ir man labai smagu, jog po truputėlį augam ir galiu augti kartu su Lietuva", - sako Eglė.

 

Auksė Šapelytė
TV TOPAS 
Projektų koordinatorė
aukse@tvtopas.lt
aukse.sapelyte@gmail.com
+370 67547808

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-24 13:41
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media