2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sukaktys, jubiliejai

*print*

Archyvas :: Seime - konferencija, skirta Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko 88-osioms gimimo metinėms paminėti

2020-09-18
 
Algirdas Mykolas Brazauskas

Algirdas Mykolas Brazauskas

Rugsėjo 21 d., pirmadienį, 15 val. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) įvyks konferencija, skirta Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko 88-osioms gimimo metinėms paminėti. Renginyje bus diskutuojama apie Prezidento Algirdo Brazausko vaidmenį atvedant Lietuvą į Europos Sąjungą ir suvienijant kairiąsias politines.
„Kalbant apie Prezidento A. M. Brazausko užsienio politiką, matyti, jog jis visuomet sprendimus priimdavo laiku, tačiau neskubėdamas, be staigių ir neapgalvotų žingsnių, kuo plačiau aptardamas kartu su kitais, taip pat būtinai ir su politiniais oponentais, bendradarbiaudamas ir niekuomet tik sau nepriskirdamas nuopelnų", - Prezidento 85-ųjų gimimo metinių proga yra sakęs Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas. Pasak jo, Prezidento A. M. Brazausko vedama Lietuva, palaikant visoms šalies politinėms partijoms, pradėjo integracijos į Europos Sąjungą kelią, kuris, nors ir buvo gana vingiuotas, užtruko beveik dešimtmetį, tačiau jau 2003 m. balandžio 16 d. Graikijoje, Atėnuose, Ministras Pirmininkas A. M. Brazauskas pasirašė Stojimo į Europos Sąjungą sutartį, o po metų Lietuva tapo Europos Sąjungos nare.
Konferenciją įžanginiais žodžiais pradės žurnalistas, renginio moderatorius Virginijus Savukynas ir Seimo Pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas.
Politologas Alvidas Lukošaitis skaitys pranešimą „Algirdas Brazauskas ir kairiųjų politinių partijų vienijimasis: žmogiškos paskatos ir sisteminės prielaidos".
Pranešimą apie A. Brazausko ir Aukščiausiosios Tarybos kairiųjų frakcijos vaidmenį subalansuojant Lietuvos užsienio ir vidaus politiką skaitys Nepriklausomybės Akto signataras, buvęs Seimo Pirmininkas Česlovas Juršėnas.
Socialdemokratas, buvęs Europos Parlamento narys Zigmantas Balčytis aptars Ministro Pirmininko A. Brazausko socialdemokratinę politiką Europos kontekste.
Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Šiaulienė skaitys pranešimą „LSDDP rinkimų programa kaip Algirdo Brazausko socialinės politikos tęsinys".
Seimo narys Bronius Bradauskas prisimins bendrą darbą su A. Brazausku, o Seimo narys Juozas Bernatonis apžvelgs socialdemokratų vienijimosi perspektyvas po 2020 m. Seimo rinkimų.
Konferencijos pabaigoje numatyta bendra renginio dalyvių diskusija.
Renginys bus tiesiogiai transliuojamas Seimo „YouTube" paskyroje.

 

Daugiau informacijos:
Seimo Pirmininko pavaduotojo Gedimino Kirkilo patarėja
Danutė Karaliūnienė
Tel. (8 5) 239 6025
El. p. danute.karaliuniene@lrs.lt


Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausiasis specialistas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-09-18 11:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media