2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Skelbimai

*print*

Archyvas :: Europeana - 1989 prisiminimų rinkimo dienos

2013-07-28
 
Baltijos kelias. 1989 metai

Baltijos kelias. 1989 metai

 

Birutė Pečiulevičiūtė

Europeana 1989 kampanijos koordinatorė, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos mokslinė sekretorė

 

Maloniai kviečiame Jus atvykti į prisiminimų apie Baltijos kelią ir 1989 metus rinkimo dienas 2013 m. rugpjūčio 9-10 d. (penktadienį ir šeštadienį) nuo 10 iki 18 val. Lietuvos Respublikos Seimo II rūmų fojė (Gedimino pr. 51, įėjimas nuo Neries upės pusės, laisvas).

Rugpjūčio 9 d. 12-13 val. taip pat kviečiame į Seimo II-ųjų rūmų foje organizuojamą viešą diskusiją, kurios metu prisiminimais dalysis Baltijos kelio organizatoriai, politikai, žurnalistai.

Prisiminimus apie Baltijos kelią ir kitus 1989 m. įvykius, rengusius Lietuvą Nepriklausomybės atkūrimui, renka ir į tam tikslui sukurtą interneto svetainę www.europeana1989.eu deda Europos skaitmeninės bibliotekos Europeanos projektas „Europeana 1989". Siekiama sukurti gyvybingą, asmeninių patirčių kupiną 1989 m. Rytų Europos paveikslą, kurio autoriai - ne vyriausybės, institucijos, net ne istorikai, o paprasti žmonės. Projekto dalyviai - Vokietija, Lenkija, Lietuva, Latvija, Estija, Čekija ir Vengrija.

Kviečiame prisiminimų rinkimo dienomis pasidalyti savo asmeniniais prisiminimais ir jų materialiais liudijimais - nuotraukomis, suvenyrais, vaizdo ar garso įrašais, laiškais, plakatais, skelbimais, savilaidos laikraštėliais, kitais rašytiniais dokumentais, išlikusiais to meto daiktais (pvz., nuo 1989 m. likę žaislai, fotoaparatai ir kt.) - tuo, kas iki šiol guli jūsų stalčiuose ir mena 1989-uosius. Svarbu viskas - šios detalės kuria gyvą istorijos paveikslą.

Visi Jūsų prisiminimai ir atsinešti daiktai, Jums sutikus, bus užregistruoti, aprašyti ir suskaitmeninti: jie atsidurs virtualiame 1989 m. Europos žemėlapyje, o originalai bus grąžinti Jums. Turėsite progą pamatyti, kaip kuriamas unikalus skaitmeninis archyvas, ir patys prie to prisidėti. Taip pat galėsite sužinoti, kaip savarankiškai įkelti į projekto interneto svetainę www.europeana1989.eu Jūsų nuotraukas bei istorijas, kurias norėtumėte papasakoti vėliau, ir, žinoma, sulaukti projekto vykdytojų pagalbos.

Taigi, laukiame Jūsų Seime penktadienį ir šeštadienį nuo 10 iki 18 val. Tegul tai bus bendražygių ir bendraminčių susitikimo dienos!

Rengėjai - Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-07-28 18:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media