2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Skelbimai

*print*

Archyvas :: Dėl konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją 2011" vertinimo komisijos pareiškimo

2011-12-21
 
Liepa Želnienė
 

Pranešu, kad atsisakau Lietuvos žurnalistų sąjungos, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ir Specialiųjų tyrimų tarnybos bendrai vykdomo kūrybinio konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją" apdovanojimo, nes mane įžeidė konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją 2011" vertinimo komisijos pareiškimas (2011-12-16). Jame mano pavardė minima tokiame kontekste, lyg būčiau apgaule išviliojusi nepelnytą prizą.

Atsakingai pareiškiu, kad dalyvaudama konkurse nepažeidžiau nei konkurso nuostatų, nei etikos ir sąžiningumo bei garbingumo principų. Šių principų laikausi ir kasdienėje žurnalistinėje veikloje.

 

Mano straipsnis „Viešų, bet slaptų pirkimų liūnas" buvo patikslintas tik dėl to, kad valstybinė institucija - Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) - viešame šaltinyje pateikė klaidingą informaciją.

 

Straipsnis internete patikslintas nedelsiant, kaip to reikalauja žurnalistinė etika. Patikslinimas išspausdintas ir laikraštyje „15min", kaip to prašė dabar mane komisijai apskundusi žiniasklaidos priemonė, kurios atstovas taip pat siekė pergalės Jūsų rengtame konkurse.

 

Be to, turiu pažymėti, kad VPT duomenų bazėje iki šiol jokie pataisymai nėra atlikti, valstybės institucija ir dabar skelbia tikrovės neatitinkančią informaciją.

 

Kategoriškai nesutinku, kad straipsnyje „Viešų, bet slaptų pirkimų liūnas" buvusi netiksliai pateikta oficiali VPT informacija yra paneigianti viso straipsnio esmę ir sumenkinanti jo visuomeninę reikšmę.

 

Atkreipiu komisijos dėmesį į tai, kad rezonansą sukeliantys straipsniai dažniausiai sulaukia nepasitenkinimo ir prašymų paneigti pateiktą informaciją - neretai tuo naudojamasi tik kaip gynybine taktika.

 

Šįkart konkurso rezultatų paneigimo prašoma komisijos - ir, keisčiausia, ne dėl to, kad, kaip pažymima komisijos pareiškime, to žurnalisto darbas nebuvo vertintas, o dėl to, kad ne jis laimėjo konkursą.

 

Pareiškiu, kad nematau prasmės toliau ginčytis su tais, kurie jaučiasi nepakankamai įvertinti.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-12-21 14:32
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Garbetroska

2011-12-30 17:12

Duokite ir man ta "Dievo dovana". Labai noriu garbes.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Kolegė

2011-12-21 23:04

Tai kodėl jūs to, kad jūsų straipsnyje paskleista informacija buvo tikslinama, neparašėte teikdama darbą konkursui? Siūlau ne kaltinti viso pasaulio, komisijos ir dar kažin ko, o tiesiog pasidaryti iš tos nemalonios situacijos išvadas ir eiti pirmyn. Antraip, sustosite. Ir jus, kaip žurnalistę, sunaikins, visų pirma, jūsų pačios pyktis. Linkiu sėkmės, nes turite Dievo dovaną rašyti.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media